Sajátos formákkal és anyaghasználattal edukál az Atomy Studios

Sajátos formákkal és anyaghasználattal edukál az Atomy Studios

Új koncepció az egyszerűség jegyében, megőrizve a klasszikus designok ízlésességét, miközben rengeteg formázási lehetőséget rejtenek magukban – pont emiatt lesznek tökéletesek az Atomy Studios táskái, amik passzolnak a mindennapi lezser viselethez, az elegáns megjelenéshez de egy bohókás nyári összeállításhoz is.


Az Atomy Studios koncepciójának ötlete és projektjeinek helyszíne a lengyelországi Gdańsk, ami különösen fontos, hiszen a cég kifejezett szívügye a hazai termékek támogatása. A márka filozófiája a Lean Manufacturing, vagyis az értékteremtő termelésirányítási módszer koncepcióján alapul. Ez a technika lehetővé teszi az erőforráshatékony termelést, miközben garantálja a magas minőséget és az egyedi kivitelezést, de mégis az emberi igényeket és a környezetet helyezi előtérbe. A tudatos brand kiépítése melllett az esztétikum is jelentős szerepet szolgál – minden egyes Atomy modell kifejezi az egyszerű szépség örökségét: hiába az exklúzív formatervezés, az összkép egy izgalmasan klasszikus darab, legyen az kör, négyzet vagy félhold forma egy kis modern csavarral. A táskák örökérvényűsége nem véletlen, hiszen az alkotók a mindennapokból és az építészetből merítenek ihletet, így tökéletesen illeszkedik a városi és szuburbán környezethez is.

A márka célja inkább az örökzöld kollekciók létrehozása, mintsem a divat diktálta ideáknak megfelelni: időtlenségük nemcsak az ötletekből fakad, hanem az általuk használt anyagokból is. A bőr megfelelő ápolás mellett sok éven át szolgál, emellett ez az egyik legősibb ruhaanyagunk. Mindannyiunk gardróbjában van egy táska, amit anyukánk vagy nagymamánk hordott – bizonyos szempontból ezek a táskák tökéletes inspirációt jelentettek a most használt tervezésekhez, amelyek emiatt  tíz év múlva sem fognak elkopni.

A tudatos márka fenntartása sajátos munkafolyamatokat igényel, ami teljes mértékben a vásárló igényeire van szabva, hiszen minden táskát pontosan abban a pillanatban rendelnek meg a varráshoz, amikor az ügyfél vásárol. A műhelyben az Atomy kollekciókat olyan emberek készítik, akik a táskagyártási folyamatot alkotó különféle tevékenységekért felelősek, mint a bőrvágás, varrás, összeszerelés, kikészítés, hiszen az összes termék kézzel készül. Minden kézitáska sok tehetséges és szorgalmas kéz alatt fordul meg, mielőtt a stúdióba, majd az otthonokba kerül.

A fentiekből kiindulva egyértelmű, hogy a márka törekszik elkerülni a hulladéktermelést, ezért minden Atomy terméket a lehető legergonómikusabb módon terveznek. A munkafolyamatokból visszamaradt legkisebb bőrdaradka is újra felhasználásra kerül, például kisebb alkotórészek formájában. A gyártás a helyi kézműves termékeken alapul, és kizárólag regionális termelők és beszállítók szolgáltatásait veszik igénybe, ezzel is igyekeznek ügyfeleiket megalapozottabb és kritikusabb vásárlási döntésekre ösztönözni. A regionális kreativitás támogatása nem csak befektetés a közösségbe, hanem még nagyobb fogyasztói tudatosságot is formál.

Az új tavaszi kollekció a modern, geometrikus elemek és a minimalizmus ötvözete, amely megtartotta ugyan az eredeti, klasszikus kiindulópontot, de mégis bátor formákat képvisel. A kollekció leheletnyi melankólikussága válasz a világban zajló eseményekre, ezt érzékelteti a letisztult és érzékeny fotókampány is, amit a Kulesza & Pik divatfotós páros készített. A fő inspirációt Gdynia modernizmusa adta, amely az Atomy második otthona.

Az Atomy Studios 2022-es tavaszi/nyári kollekciója elérhető lesz az ikonikus Printemps és Harrods áruházakban is.

Fotók: Kulesza & Pik

Atomy Studios | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Fine dining, specialty kávé, zamatos bor – mesés kertekben | TOP 5
architecture

Fine dining, specialty kávé, zamatos bor – mesés kertekben | TOP 5

Egyre közeledik a jó idő, ami azt jelenti, hogy végre többet lehetünk a szabadban. Ez annak is köszönhető, hogy a kertkapcsolatos vendéglátóhelyek is megnyitják teraszaikat – válogatásunkban ezúttal olyan régiós helyszíneket gyűjtöttük össze, ahol mesés kertek fogadnak bennünket. Pajta | Őriszentpéter, Magyarország A lenyűgöző tájképen kívül a Pajta miatt érdemes útra kelni
Elkészült az IKEA óriási polcokra emlékeztető épülete Bécsben
architecture

Elkészült az IKEA óriási polcokra emlékeztető épülete Bécsben

Az IKEA bejelentette, hogy elkészült a Querkraft Architekten által tervezett bécsi áruháza, amelyet polcszerű, növényekkel teli homlokzata, zöld tetőterasza és parkolóhelyek nélküli kialakítása határoz meg. A projekt kezdeti tervezési szakaszától az IKEA célkitűzése az volt, hogy “jó szomszédok” legyenek. Az épület ezért úgy ölt alakot, hogy hozzáadott értéket képviseljen a
A Zaha Hadid Architects tervei alapján fog megújulni Zugló
architecture

A Zaha Hadid Architects tervei alapján fog megújulni Zugló

Budapest Főváros Kormányhivatala április 20-án megadta az engedélyt az új zuglói városközpont terveinek, amit a Zaha Hadid Architects készített. Új közterek, parkok, éttermek, üzletek, lakások, irodák, valamit egy új klinika és városháza is épül majd. „A projekt Pest egyik legzöldebb és legfenntarthatóbb negyedét hozza létre, mely organikusan kapcsolódik a Rákos-patak