fbpx
Nyomj Entert

Sajátos formákkal és anyaghasználattal edukál az Atomy Studios

Új koncepció az egyszerűség jegyében, megőrizve a klasszikus designok ízlésességét, miközben rengeteg formázási lehetőséget rejtenek magukban – pont emiatt lesznek tökéletesek az Atomy Studios táskái, amik passzolnak a mindennapi lezser viselethez, az elegáns megjelenéshez de egy bohókás nyári összeállításhoz is.


Az Atomy Studios koncepciójának ötlete és projektjeinek helyszíne a lengyelországi Gdańsk, ami különösen fontos, hiszen a cég kifejezett szívügye a hazai termékek támogatása. A márka filozófiája a Lean Manufacturing, vagyis az értékteremtő termelésirányítási módszer koncepcióján alapul. Ez a technika lehetővé teszi az erőforráshatékony termelést, miközben garantálja a magas minőséget és az egyedi kivitelezést, de mégis az emberi igényeket és a környezetet helyezi előtérbe. A tudatos brand kiépítése melllett az esztétikum is jelentős szerepet szolgál – minden egyes Atomy modell kifejezi az egyszerű szépség örökségét: hiába az exklúzív formatervezés, az összkép egy izgalmasan klasszikus darab, legyen az kör, négyzet vagy félhold forma egy kis modern csavarral. A táskák örökérvényűsége nem véletlen, hiszen az alkotók a mindennapokból és az építészetből merítenek ihletet, így tökéletesen illeszkedik a városi és szuburbán környezethez is.

A márka célja inkább az örökzöld kollekciók létrehozása, mintsem a divat diktálta ideáknak megfelelni: időtlenségük nemcsak az ötletekből fakad, hanem az általuk használt anyagokból is. A bőr megfelelő ápolás mellett sok éven át szolgál, emellett ez az egyik legősibb ruhaanyagunk. Mindannyiunk gardróbjában van egy táska, amit anyukánk vagy nagymamánk hordott – bizonyos szempontból ezek a táskák tökéletes inspirációt jelentettek a most használt tervezésekhez, amelyek emiatt tíz év múlva sem fognak elkopni.

A tudatos márka fenntartása sajátos munkafolyamatokat igényel, ami teljes mértékben a vásárló igényeire van szabva, hiszen minden táskát pontosan abban a pillanatban rendelnek meg a varráshoz, amikor az ügyfél vásárol. A műhelyben az Atomy kollekciókat olyan emberek készítik, akik a táskagyártási folyamatot alkotó különféle tevékenységekért felelősek, mint a bőrvágás, varrás, összeszerelés, kikészítés, hiszen az összes termék kézzel készül. Minden kézitáska sok tehetséges és szorgalmas kéz alatt fordul meg, mielőtt a stúdióba, majd az otthonokba kerül.

A fentiekből kiindulva egyértelmű, hogy a márka törekszik elkerülni a hulladéktermelést, ezért minden Atomy terméket a lehető legergonómikusabb módon terveznek. A munkafolyamatokból visszamaradt legkisebb bőrdaradka is újra felhasználásra kerül, például kisebb alkotórészek formájában. A gyártás a helyi kézműves termékeken alapul, és kizárólag regionális termelők és beszállítók szolgáltatásait veszik igénybe, ezzel is igyekeznek ügyfeleiket megalapozottabb és kritikusabb vásárlási döntésekre ösztönözni. A regionális kreativitás támogatása nem csak befektetés a közösségbe, hanem még nagyobb fogyasztói tudatosságot is formál.

Az új tavaszi kollekció a modern, geometrikus elemek és a minimalizmus ötvözete, amely megtartotta ugyan az eredeti, klasszikus kiindulópontot, de mégis bátor formákat képvisel. A kollekció leheletnyi melankólikussága válasz a világban zajló eseményekre, ezt érzékelteti a letisztult és érzékeny fotókampány is, amit a Kulesza & Pik divatfotós páros készített. A fő inspirációt Gdynia modernizmusa adta, amely az Atomy második otthona.

Az Atomy Studios 2022-es tavaszi/nyári kollekciója elérhető lesz az ikonikus Printemps és Harrods áruházakban is.

Fotók: Kulesza & Pik

Atomy Studios | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük