fbpx
Nyomj Entert

Elkészült az IKEA óriási polcokra emlékeztető épülete Bécsben

Az IKEA bejelentette, hogy elkészült a Querkraft Architekten által tervezett bécsi áruháza, amelyet polcszerű, növényekkel teli homlokzata, zöld tetőterasza és parkolóhelyek nélküli kialakítása határoz meg. A projekt kezdeti tervezési szakaszától az IKEA célkitűzése az volt, hogy “jó szomszédok” legyenek. Az épület ezért úgy ölt alakot, hogy hozzáadott értéket képviseljen a városi környezetben.

A hétemeletes építészeti alkotás nyitott tetőteraszával, egy kávézóval és még egy szállóval is igyekszik teljesíteni küldetését. Továbbá mintegy 160 nagy méretű cserepes fát telepítettek a homlokzat erkélyeire és tetejére, ami érezhetően befolyásolja a mikroklímát.


Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük