fbpx
Nyomj Entert

Sikerre tervezett, fenntartható magyar designtermékek születtek

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2021 tavaszán második alkalommal indította el a design LAB inkubációs programját, amely új termékei 2022 első negyedévére készültek el. A programnak köszönhetően hét gyártó-tervező páros kapott támogatást, hogy tapasztalataikat és a formatervezői kreativitást új termékfejlesztésben ötvözzék.

A programra a gyártók és a tervezők egy közösen beadott pályamunkával jelentkezhettek, a sikeres együttműködések létrejöttét az Ügynökség most is egy kapcsolatépítő esemény, a Speed Dating megrendezésével segítette. Végül a design LAB programjára 35 pályázat érkezett, a legtöbb munka fókuszában fenntartható designtermékek ötletei álltak.

A szakmai zsűri döntése értelmében végezetül hét gyártó-tervező páros nyerte el a támogatási keretet, és kezdhették meg termékeik legyártását: Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté, Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. és Juhos Lehel, Kárpitos Partner Group Bt. és Hevesi Annabella, Meshlin Composit Zrt. és Temesi Apol, Rotte Kft. és Kele Sára, SIXAY Bt. és Horváth Máté, Üvegmanufaktúra Kft. és a Position Collective

A harmadik design LAB pályázat részletei

A harmadik design LAB iránt érdeklődő gyártók és formatervezők közösen jelentkezhetnek 2022.05.31-ig a pályázati anyagukkal az MDDÜ hivatalos weboldalán közzétett információk mentén.

A design LAB programra való pályázati kiírás pontos részletei az MDDÜ hivatalos oldalán érhetők el.


Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük