fbpx
Nyomj Entert

Strandokon hasznosul újra a tengeri szemét

A holland, The New Raw tervező stúdió egy korlátozott példányszámú kollekcióval rukkolt elő: 3D technológiával gyártott tengeri műanyag hulladékból készült strandbútorok készültek, a nyaralók kényelméért és a vizek egészségéért! A tengerből kihalászott szemetet így nem is kell messzire vinni, rögtön a parton kapnak új funkciót!

A stúdiót vezető két építész, Panos Sakkas és Foteini Setaki, célja hogy a design, a technológia adta lehetőségek és a kézműves technikák segítségével új életet leheljenek a kidobott anyagokba. A “The Elements” névre keresztelt bútorok 80%-ban újrahasznosított tengeri műanyagból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatóak. Gyártásuk során pedig eddig nem kevesebb, mint 720 kg műanyag hulladéktól szabadították meg a tengeri élővilágot.


A sorozat három különböző termékből, egy próbafülkéből, egy szőnyegből és egy napozóágyból áll, amelyek két színverzióban, homok és vízzöld árnyalatban kaphatóak. A design a tengeri formavilágból, kagylókból és hullámokból merít ihletet. A 3D-vel kódolt textúrák ráadásul nem csak dekoratív, hanem funkcionális elemként is működnek. A tervezés során továbbá külön figyelmet fordítottak arra is, hogy minimalizálják a nyomtatási és összeszerelési időt. 

The New Raw | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük