fbpx
Nyomj Entert

Derelye és csöröge a világ legjobbjai közt – siker a SALT színeiben

Aki követi Dusha Csenge desszertséf munkásságát, az jól tudja, hogy süteményeiben mindig finom harmóniát alkotnak a gyerekkor emlékei, a természet ajándékba adott ízei és a prémium konyhatechnológiai megoldások. Csenge jó ideje a SALT fine dining étterem tányérdesszertjeivel varázsolja el a kóstoló közönséget (például sokakat rabul ejtett már a mézes-habos kukoricakrém-desszertje kecsketejhabbal, szilvalekvárral), ám végre a nemzetközi szakma is felfigyelt rá, valamint a konyhát vezető Tóth Szilárdra.

A So Good… cukrászati kiadvány legfrissebb számában ugyanis két desszertjük is bekerült a világ legjobbjai közé: a derelye és csörögefánk képében a szatmári ízek köszönnek vissza, olyan rendhagyó összetevőkkel, mint a zöld ribizli, az orda, az egres vagy épp a fermentált pollen és a kecsketej. Bár a formák és a desszertek alapja megidézik a tradicionális recepteket, a kifinomult kompozíciók egészen új színben tüntetik fel a jól ismert kedvenceket.

A magazinban a szcéna 25 legtehetségesebb séfje és cukrásza szerepel a világ minden pontjáról, ezért külön büszkeség, hogy a hazai tudás és ízharmóniák itt is bemutatkozhattak.

SALT | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Fekete Antonio Designfood / Salt Restaurant Budapest

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük