fbpx
Nyomj Entert

Szállodaként kelnek új életre egy kolostor monumentális terei

Arcóban, Olaszországban egy tizenhetedik századi kolostor monumentális terei kelnek új életre, melyeket a noa* építészstúdió alakított át egyedülálló szállodává, megőrizve az épület eredeti karakterét és meditatív hangulatát. Íme, a Monastero Arx Vivendi!

A Garda-tó északi csücskében fekvő Arco központjában található Serve di Maria Addolorata kolostor felújítási projektje során a noa* küldetése az volt, hogy újra megteremtse a kolostor korábbi fenséges erejét és spirituális dimenzióját, valamint visszaállítsa annak jellegzetes elemeit. A komplexum egy kőfallal övezett, kiterjedt kerttel is rendelkezik, az épület fele pedig továbbá is templomnak és kolostornak ad otthont.

A projekt két fő szakaszból állt: az első kolostor és belső tere felújítása és szállodává alakítása volt, ami magában foglalta a földszinten kialakított közös terek, azaz a recepció, a lobbi, a reggelizőterem, a bár és a konyha, valamint a szobák kialakítását. A kolostor kertjében továbbá egy új gyógyfürdő is helyet kapott, amit jellegzetes vidéki épületek ihlettek. Az új wellnessrészlegben ötszáz négyzetméternyi relaxációs szoba, kezelőszobák, szaunák és egy gőzfürdő is helyet kaptak.

„Olyan tervezési filozófia vezérelt minket, ami segített megőrizni a kompozíciós, statikai és vizuális tisztaságot, amely egy kolostort olyan különleges hellyé tesz” – mondták el az építészek.

©AlexFilz . Monastero

Fotók: Alex Filz

Monastero Arx Vivendi | Web | Instagram
noa* | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük