fbpx
Nyomj Entert

Színekkel tervezni – Bauhaus, szuprematizmus és kortárs design találkozása

Egyszerű formák összetett színpalettával, fény és kompozíció harmóniája szuprematista stílusjegyekkel fűszerezve: az ukrán származású Darja Zinovatnaja a művészet és design határán alkot tárgyakat, bútorokat, szőnyegeket, vagy éppen teljes enteriőröket. Mutatjuk!

Darja Zinovatnaja Ukrajnában, a Krím-félszigeten született, jelenleg Oroszországban, Szentpéterváron él és alkot. Építészetet és várostervezést tanult, egyetemi évei alatt több tervezőirodában is dolgozott, idővel azonban rájött, hogy saját vállalkozást szeretne indítani és számára érdekes tárgyakat megalkotni. „Mindig szeretek új és érdekes dolgokkal előállni, valamint színekkel dolgozni. Tervezés közben maga a folyamat inspirál, fontos számomra, hogy szeressem is azt – ezt az érzést próbálom átültetni tárgyaimba” – mondta el Darja. A tervező széles portfólióval rendelkezik: a tárgyalkotás mellett belsőépítészeti projekteket is vállal. „Enteriőrtervezés esetében szeretek új tereket létrehozni egyedi elemekkel; a tárgytervezés esetében mindig az alapoktól indulok ki” – tette hozzá.

Vizuális világát a jellegzetes, merész formák és színek jellemzik, amelyek a Bauhaus és a szuprematizmus stílusjegyeit idézik meg kortárs designnal társítva. „Azt hiszem, nem mondhatnám, hogy lennének konkrét példaképeim, sokkal inkább maga a kor, vagyis a huszadik század eleje és közepe inspirál. Úgy érzem, a tervezés, a grafika, a művészet és az építészet területei mind szorosan összefüggnek egymással és tele vannak hasonló elemekkel – ez a sajátosság a munkámban is visszaköszön” – részletezte Darja.

Legkedvesebb megbízásai közé tartozik többek között a spanyol Gan márka számára készített szőnyegkollekció, amely a Madridi Design Fesztiválon debütált és elnyerte a 2020-as NYCxDesign díjat is, valamint a Ceramica Bardelli olasz márka számára készített porceláncsempe-kollekció is, amely padlóra, falra, bel- és kültérre is alkalmas tizenhatféle különböző dekorcsempéből áll.

Darja jelenleg több termék tervezésén is dolgozik, többek között egy olyanon, amely megkönnyíti majd, hogy otthonos és szép enteriőröket alakítsunk ki lakásunkban. További részletekért kövessétek Darja munkáit a tervező Instagram– vagy Behance-oldalán.

Darja Zinovatnaja | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük