Színekkel tervezni – Bauhaus, szuprematizmus és kortárs design találkozása

Színekkel tervezni – Bauhaus, szuprematizmus és kortárs design találkozása

Egyszerű formák összetett színpalettával, fény és kompozíció harmóniája szuprematista stílusjegyekkel fűszerezve: az ukrán származású Darja Zinovatnaja a művészet és design határán alkot tárgyakat, bútorokat, szőnyegeket, vagy éppen teljes enteriőröket. Mutatjuk!

Darja Zinovatnaja Ukrajnában, a Krím-félszigeten született, jelenleg Oroszországban, Szentpéterváron él és alkot. Építészetet és várostervezést tanult, egyetemi évei alatt több tervezőirodában is dolgozott, idővel azonban rájött, hogy saját vállalkozást szeretne indítani és számára érdekes tárgyakat megalkotni. „Mindig szeretek új és érdekes dolgokkal előállni, valamint színekkel dolgozni. Tervezés közben maga a folyamat inspirál, fontos számomra, hogy szeressem is azt –  ezt az érzést próbálom átültetni tárgyaimba” – mondta el Darja. A tervező széles portfólióval rendelkezik: a tárgyalkotás mellett belsőépítészeti projekteket is vállal. „Enteriőrtervezés esetében szeretek új tereket létrehozni egyedi elemekkel; a tárgytervezés esetében mindig az alapoktól indulok ki” – tette hozzá.

Vizuális világát a jellegzetes, merész formák és színek jellemzik, amelyek a Bauhaus és a szuprematizmus stílusjegyeit idézik meg kortárs designnal társítva. „Azt hiszem, nem mondhatnám, hogy lennének konkrét példaképeim, sokkal inkább maga a kor, vagyis a huszadik század eleje és közepe inspirál. Úgy érzem, a tervezés, a grafika, a művészet és az építészet területei mind szorosan összefüggnek egymással és tele vannak hasonló elemekkel – ez a sajátosság a munkámban is visszaköszön” – részletezte Darja.

Legkedvesebb megbízásai közé tartozik többek között a spanyol Gan márka számára készített szőnyegkollekció, amely a Madridi Design Fesztiválon debütált és elnyerte a 2020-as NYCxDesign díjat is, valamint a Ceramica Bardelli olasz márka számára készített porceláncsempe-kollekció is, amely padlóra, falra, bel- és kültérre is alkalmas tizenhatféle különböző dekorcsempéből áll.

Darja jelenleg több termék tervezésén is dolgozik, többek között egy olyanon, amely megkönnyíti majd, hogy otthonos és szép enteriőröket alakítsunk ki lakásunkban. További részletekért kövessétek Darja munkáit a tervező Instagram– vagy Behance-oldalán.

Darja Zinovatnaja | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Távol a város zajától | TOP 5
egyéb

Távol a város zajától | TOP 5

A mai napig sokan voksolnak a vidéki élet mellett, sőt, az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy vidéki házat vásárolnak. Mi az, amit a városi létből hiányolunk? Mai válogatásunkban öt olyan Instagram-fiókot mutatunk be, melyek szavak nélkül győznek meg a vidéki élet adta örömökről és szépségekről, más-más perspektívából. @magdacebula.
Kína üzembe helyezi a világ leggyorsabb mágnesvasútját
news

Kína üzembe helyezi a világ leggyorsabb mágnesvasútját

Kína bemutatta új mágnesvasúti közlekedési rendszerét a Shandong tartománybeli Gingdaóban: a vonatot óránként hatszáz kilométeres végsebességgel tervezték, ezzel a világ eddigi leggyorsabb földi járműve. A kínai vasúti gördülőállományt gyártó CCRC vállalat által kifejlesztett tudományos és technológiai vívmány a vasúti közlekedés területén Kínát a szupergyors földi közlekedés élvonalába helyezi. A lebegő
Vízbe és homokba ágyazott, minimalista lakótér kiteszörfösöknek
architecture

Vízbe és homokba ágyazott, minimalista lakótér kiteszörfösöknek

David Cirocchi és Plinio Vanni olasz építészek a brazíliai Lençois Maranhensesben terveztek egy vízben süllyesztett, új építményt a kiteszörf nevű extrémsport kedvelőinek számára. A komplexum olyan, mint egy oázis, amely fehér homoklapok és kék hullámok között húzódik meg. A komplexum három struktúrára bomlik, amelyek különállónak tűnnek, de valójában a homok