„Személyes minden darab” | JVCKA

„Személyes minden darab” | JVCKA

Különböző struktúrák játéka pasztell és élénk színekkel, valamint természetességgel társítva: a JVCKA márka a slow design szemléletét képviseli, melyben minden ruhadarab kézi kötéssel készül.  Új magyar márka a piacon!

A márka alapítója Nagy Judit, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textiltervezés szakán szerezte diplomáját. Nem sokkal az egyetem befejezése után Judit úgy döntött, hogy kiköltözik Berlinbe, ahol kezdetét vette tervezői pályafutása. Először egy kanadai márkánál dolgozott, ahol a bőr kiegészítőkért volt felelős, majd egy német tervezőnél kézi kötéssel készített ruhákat – már ekkor felmerült benne, hogy a jövőben inkább a saját terveit szeretné megvalósítani. Miután visszatért Budapestre, a filmes közeg iránt kezdett el érdeklődni. „Az igazi áttörést valójában a tavaly tavaszi karantén időszaka hozta el. Akkor érett meg bennem a gondolat, hogy szeretném létrehozni saját márkámat. Régóta bennem volt már ez a vágy, és úgy éreztem, hogy elérkezett a megfelelő alkalom” – mondta el Judit.

A praktikum, a kényelem és környezettudatosság mellett ruhadarabjaiban fontos szempont az önkifejezés és az önazonosság is. „Választott ruháink sokat elárulnak rólunk és személyiségünkről. Tervezőként fontos számomra, hogy a vásárlók azonosulni tudjanak a termékekkel, magukra ismerjenek bennük és a sajátjuknak érezzék azokat” – emelte ki.

Mivel kötött ruha szakirányon tanult, magától értetődő volt számára, hogy a későbbiekben is ezzel a technikával szeretne foglalkozni, akár gépi, akár kézi kötésről legyen szó. „Kifejezetten vonzódom a kézi kötéshez: nagymamám tanított meg, még mielőtt egyetemre mentem volna, és rögtön beleszerettem” – részletezte.

A JVCKA márka filozófiájában fontos szempontként fogalmazódik meg a minőség, így minden darab természetes, Oeko-Tex szabványoknak megfelelő anyagokból, főként gyapjú-, alpaka- és pamutfonalból készül.

„Az egyediség is lényeges faktor, hiszen a kezdetektől fogva, minden pillanatban jelen vagyok a folyamatban. Épp ezért lesz nagyon személyes minden darab, mert élmények és gondolatok kapcsolódnak hozzá. Mindegyiknek külön története van” – tette hozzá.

A kötési technika kiválasztásakor a tervező mindig igyekszik eltérni a megszokott megoldásoktól, azoktól, amelyekkel a fast fashion boltok polcain is találkozhatunk.

A kollekció részeként a JVCKA márka férfi, női és uniszex fazonokkal debütált. A repertoárban sapkák, kardigánok, crop és hosszabb fazonú pulóverek közül lehet válogatni, különböző színekben.

Judit jelenleg legújabb kollekcióján dolgozik, amelyben az áttört felületű topok, midi és hosszú ruhák, valamint pólók lesznek a fókuszban. Fedezzétek fel ti is a kényelmes, természetes, kötött ruhadarabokat!

JVCKA | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a