Egy fodrászszalon, ahol a nyers esztétika uralkodik | TEN Salon

Egy fodrászszalon, ahol a nyers esztétika uralkodik | TEN Salon

A tökéletes, csillogó szépségszalonok hegemóniája már a múlté, egyre jobban begyűrűzik egy valódibb, indusztriális koncepció, amely a felszín alatt megmutatja: a szépség újraértelmezhető. A varsói TEN Salon is ezt a filozófiát vallja, ami ezúttal az enteriőrben is visszaköszön Julia Brimer interior designer közreműködésében.

A Poznańska 24. szám alatti elhagyatott gyárépületben korábban a Kosmos klub működött, amelynek enteriőre megtartotta azt az indusztriális jelleget, amit a korábbi évtizedek képviselt. Ezt kihasználva Julia Bimer újra felhasználta azokat az elemeket, amikre egy fodrászüzletben is – bár első gondolatra rendhagyó módon – de mégis szükség lehet. Így maradt meg a klubhoz kialakított konyhai szellőzőrendszer, illetve a betonpadló, a fehérre festett téglafal és a klasszikusan ipari környezetet idéző fém alkotórészek is. Ahogyan már említettük, a tér hűen képviseli a TEN márka filozófiáját és kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ebből fakadóan egyértelmű szempont volt a hely minimális átalakítása és a korábbi terek átörökítése – ami spórolási szempontból sem utolsó. A varsói enteriőr tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet költséghatékonyan, értékteremtően, de mégis trendi eredménnyel kialakítani egy üzlethelyiséget.

Egy fodrászszalonban kiemelt figyelmet kapnak a kozmetikai termékek csomagolásai, amiknél valljuk be esztétikai szempontból szerencsés, hogy begyűrűzött a minimalizmus. A TEN Salon termékei szintén befolyásolták a térben megjelenő elemek anyagválasztását, így az egyszerű, fekete márkalogóval ellátott alumínium palackok adták a kiindulópontot. Ez a választás annyira radikális volt, hogy a lengyel lámpagyártó Lexvala kifejezetten ehhez a belső térhez gyártott alumínium lámpákat, nem pedig acélból, mint általában.

Julia Bimer és a TEN Salon vezetője, Łukasz Mazolewski mindketten látták, hogy a művészet rendhagyó, de mégis fontos szerepet tölt be az tér karakterét illetően. Az egyik kirívó darab Michała Slezkin "Gorgona" c. festménye, ami egy véletlennek köszönhetően maradt a szalon falai között. A mitologikus Medúzát ábrázoló festmény színeiben és témájában is passzol, nem beszélve arról, hogy elhelyezéséből fakadóan a térrel is eggyé válik. A másik jelentős művészeti alkotás a Marek Bimer által tervezett lámpa-szobor, amely személyes lenyomata Julia Bimer munkásságának, hiszen célja minél több projektjében felhasználni édesapja kreációit.

A falak nagy részét olasz, fehér 10x10 cm-es csempével borították, amihez fekete fugát használtak – ez erős ritmust ad és megtöri az óriási gyárjellegű felületeket. Nagy kihívás volt a csaptelepek és a zuhanyoszlop beszerzése, amiket végül Új-Zélandról importáltak – ezeken és az USM könyvespolcon felül viszont minden másodkézből, vagy vintage boltokból került a szalon falai közé, ami még egyedibbé varázsolja ezt az amúgy sem unalmas koncepciót.

Fotók: Oni Studio

TEN Salon | Web | Facebook | Instagram
Julia Bimer Interior Architecture | Facebook | Instagram

Forrás: Label Magazine

továbbiak
Bukovina rejtett kincsei | A Babyn Buchok projekt
lifestyle

Bukovina rejtett kincsei | A Babyn Buchok projekt

Díszes kutak, élénk színekkel festett házak, régi fényképek, fatemplomok, kis kápolnák, mindezek hátterében pedig lenyűgöző táj. Bukovina Kelet-Európa kevésbé ismert, de annál varázslatosabb régiója. Az ukrajnai Bukovina rejtett kincseit bemutató Babyn Buchok projekt alkotóit kérdeztük. Mit lehet tudni rólatok, a Babyn Buchok projekt készítőiről? A Babyn Buchok két emberből áll,
Minden, amit a Pentagon-iratokról tudni kell!
strategy

Minden, amit a Pentagon-iratokról tudni kell!

Az évtized legnagyobb szivárogtatási botránya során számtalan titkos Pentagon és NATO dokumentum látott napvilágot. A zűrzavar hatalmas, mi pedig összefoglaltuk a lényeget! A világ közvéleménye áprilisban a Pentagon-szivárogtatásokra figyelt. Április elején kezdett a közösségi médiában felbukkanni pár oldalnyi papír, amelyek elvileg szigorúan bizalmas, amerikai dokumentumok voltak és bevezették a nyilvánosságot
Szabadtéri kalandokhoz készült a Bodega és a Crocs új cipője
design

Szabadtéri kalandokhoz készült a Bodega és a Crocs új cipője

A nyár közeledtével a Bodega összefogott a Crocs-szal és elkészítette az All-Terrain "NICT-TECH" Clogs cipőt, amely zsebbel és kapucnival is rendelkezik. Nicole McLaughlin és a Vans közelmúltban bemutatott kollaborációjához hasonlóan ez a cipő is tele van hasznos kiegészítőkkel. A hamarosan megjelenő lábbeli tasakja cipzáros, a behúzható kapucnija pedig több oldalsó