Printa | Itt van az új környezettudatos kollekció

Printa | Itt van az új környezettudatos kollekció

Jó hír a természet szerelmeseinek: megérkezett a Printa új, tavaszi kollekciója!

Ha belépünk a Printába, nagyon sok izgalmas és letisztult tárggyal találkozhatunk, amelyek a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében készültek: szitanyomatok, dekorációs és használati tárgyak, amelyek mind-mind remekül mutatnának a nappalinkban, a konyhánkban vagy akár a gyerekszobában is. A hely különlegességét tovább fokozza, hogy nem csak egy boltról van szó – a Printa kiállítótér, kávézó, műhely, raktár és iroda is egyben, ahol a különböző tárgyak mellett, a márka szezononként frissülő ruhakollekcióját is beszerezhetjük. A Printa ruhadarabjainak létrehozásában is kiemelt hangsúlyt fektet a környezetbarát megoldásokra, amelyeket az egyszerű vonalvezetés, a natúr színárnyalatok és az egyedi grafikai minták jellemeznek.

A teljesség igénye nélkül mutatjuk, milyen különlegességeket rejteget az új Scribbles and stones kollekció.

Az új ruhákat a meleg nyári hangulat, és a föld színei határozzák meg – a természet mellett ugyanakkor az urbánus elemek is megjelennek; a mintákat a graffitik és a falfirkák inspirálták.

Amellett, hogy az egész kollekció fenntartható anyagokból készült, fontos szempont volt az is, hogy az egyes darabok egymással is jól kombinálhatók legyenek.

Nagyon büszke vagyok a mostani SS20 kollekciónkra! Az összes anyagunk természetes és öko tanúsítványal rendelkezik. A szabásminták nagy része zero waste, ami azt jelenti, hogy gyártásuk  egyáltalán nem termelt szabászati hulladékot. Ebben óriási segítségünkre volt Csiszár Bori gyakornokunk, aki a zero waste szabászat koronázatlan királynője. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani neki.  – emeli ki Majoros Zita, a Printa alapítója.

A kollekció jellegzetes darabjai a safari póló, ami egy biopamut trikó és egy újrahasznosított ing kombinációjából jött létre, valamint az oekotex-len sorona anyagból készült ruha, amin a kollekcióra jellemző graffiti szerű minta is megjelenik.

A jellegzetes minta több terméken is visszaköszön. Különlegessége, hogy olyan, a tudatos életmódra utaló fontos és személyes üzeneteket is tartalmaz, mint a less is less (a kevesebb kevesebb), 100% conciousness (100% tudatosság), vagy a raw is the new black (a nyers az új fekete).

A gondosan kialakított ruhadarabok kiegészítőjeként egy, a mai trendeknek megfelelő gyékényből készült táskát is beszerezhetünk, ami egy Hajdú-Bihar megyei kis közösség segítségével készült.

Az egész történetet pedig még izgalmasabbá és kerekebbé teszi, hogy a kollekció arcának a környezettudatosság egyik nagykövetét, a Nem Pazar blog alapítóját, Munkácsi Brigit választották.

Ha ti is szeretnétek néhány új tavaszi Printa ruhadarabbal gazdagodni, a márka webshopján bármikor kedvetekre válogathattok.

Március 16-án ideiglenesen bezártuk az üzletet, és a gyártást is leállítottuk. Most várunk, de nagyon úgy tűnik, hogy ebből a csodálatos kollekcióból pluszban nem sok darab fog készülni. Eddig is egyedi tudott lenni bárki, aki a Printánál vásárolt, a mostani helyzetben pedig ez hatványozottan igaz. Mivel a termékek abszolút időtálló designnal készültek, úgy gondoljuk, hogy évekig lehetnek egy tudatos gardrób alapdarabjai – mondta el Zita.

Hordjatok ti is Printát!

Modell: Munkácsi Brigitta
Lookbook fotók: Orbán Szilárd
Tárgyfotó: Gosztom Gergő

Printa web | Printa Facebook | Printa Instagram

továbbiak
Olga Vorobyova | Egy fotós hódolata Krímhez
east

Olga Vorobyova | Egy fotós hódolata Krímhez

Olga Vorobyova ukrán fotóművész egy napon telítődött a városi élet nyüzsgésével és szülőföldjén, a Fekete-tenger partján talált megnyugvást. Erről pedig egy fotósorozatot is készített. Hésziodosz görök poéta szerint Aphrodité a tenger habjából született és kagylóhéjon szállt partra Küthéra szigetén. Onnan pedig bármerre lépett, nyomában virágok és fák emelkedtek a földből,
Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Zenék
news

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Zenék

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk. A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a
BASIC kollekció | NON+
divat

BASIC kollekció | NON+

Sportosan elegáns, praktikus, kényelmes, egyedi. Bizony, ezek a kifejezések nem üres frázisok – mi magunk is örömmel teszteljük, viseljük a NON+ márka ruhadarabjait. Határozottan állíthatjuk: ez az a hazai divatbrand, amely minőségben nem ismer kompromisszumot, és képes az állandó megújulásra. Kifejezetten igaz ez a BASIC kollekció esetében, ahol 150 ruhadarab között