Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet.


A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes piros-fehér színű logóját. A márka október 27-én nyitotta meg első pop-up üzletét a kelet-európai térségben, egészen pontosan a varsói Wars Sawa Junior áruházban. A japán cég nem szeretne a divatfővárosok kifutóin szerepelni, egyszerűen csak segítséget szeretne nyújtani vásárlóinak. Céljuk minden darabbal jobbá tenni a rohanós hétköznapokat, javítani az emberek megjelenésén és komfortérzetén. Minden generáció számára kínálnak női, férfi, unisex és gyermek kollekciókat.

A márka DNS-e a japán kultúrában mélyen gyökerező értékeken alapul: ilyen például az egyszerűség, a kiváló minőség és a tartósság. Küldetésük képviselni a Shun (旬) és a Kino-bi [機能美] fogalmát. Előbbi jelentése legjobb időzítés, egy trend amely épp aktuális, se nem korai, se nem késői. Utóbbi értelmezése a funkció és szépség kapcsolata. Az UNIQLO együttműködött már Jonathan Andersonnal, Christoph Lemairrel, Francesco Rissóval (Marni) és Jil Sanderrel, akiknek köszönhetően megszülettek a márka legikonikusabb darabjai.


Hiszünk abban, hogy a varsói pop-up üzlet lehetővé teszi számunkra, hogy még jobban megismerjük a lengyel piacot, és hosszú távú terveket dolgozzunk ki ezzel kapcsolatban” – mondja Taku Morikawa, az UNIQLO Europe elnöke.

A magyar közönség számára jelenleg csupán az online rendelés funkciója érhető el, azonban szeretnének továbbterjeszkedni a közeljövőben a közép- és kelet-európai országokban. A UNIQLO hivatalos weboldala a linkre kattintva elérhető!

Források: VOGUE, VOGUE