Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet.


A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes piros-fehér színű logóját. A márka október 27-én nyitotta meg első pop-up üzletét a kelet-európai térségben, egészen pontosan a varsói Wars Sawa Junior áruházban. A japán cég nem szeretne a divatfővárosok kifutóin szerepelni, egyszerűen csak segítséget szeretne nyújtani vásárlóinak. Céljuk minden darabbal jobbá tenni a rohanós hétköznapokat, javítani az emberek megjelenésén és komfortérzetén. Minden generáció számára kínálnak női, férfi, unisex és gyermek kollekciókat.

A márka DNS-e a japán kultúrában mélyen gyökerező értékeken alapul: ilyen például az egyszerűség, a kiváló minőség és a tartósság. Küldetésük képviselni a Shun (旬) és a Kino-bi [機能美] fogalmát. Előbbi jelentése legjobb időzítés, egy trend amely épp aktuális, se nem korai, se nem késői. Utóbbi értelmezése a funkció és szépség kapcsolata. Az UNIQLO együttműködött már Jonathan Andersonnal, Christoph Lemairrel, Francesco Rissóval (Marni) és Jil Sanderrel, akiknek köszönhetően megszülettek a márka legikonikusabb darabjai.


Hiszünk abban, hogy a varsói pop-up üzlet lehetővé teszi számunkra, hogy még jobban megismerjük a lengyel piacot, és hosszú távú terveket dolgozzunk ki ezzel kapcsolatban” – mondja Taku Morikawa, az UNIQLO Europe elnöke.

A magyar közönség számára jelenleg csupán az online rendelés funkciója érhető el, azonban szeretnének továbbterjeszkedni a közeljövőben a közép- és kelet-európai országokban. A UNIQLO hivatalos weboldala a linkre kattintva elérhető!

Források: VOGUE, VOGUE

továbbiak
A luxus és a kényelem tökéletes elegye Tarcalon
lifestyle

A luxus és a kényelem tökéletes elegye Tarcalon

Vérfrissítést hozott az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa a tokaji borvidékre – az újranyitás alkalmából a helyszínen szemléztük, hogyan sikerült az egykori főúri palotát 21. századi köntösbe öltöztetni. Végre az egyik leghíresebb magyar borvidék, Tokaj is elindult a reális és szerethető desztinációvá válás útján. Az utóbbi húsz évben mind fejlettségben, mind infrastruktúrában
Felfelé zöldülő városok: a vertikális kerteké a jövő? | TOP 5
urbanism

Felfelé zöldülő városok: a vertikális kerteké a jövő? | TOP 5

Nyugat-Európában már a huszadik században belevágtak a függőleges kertek és farmok kezdetleges megvalósításába, azonban mindez a keleti térségben még csak nyomokban fedezhető fel. Manapság felfelé építkezünk, de vajon gazdálkodni is tudunk ebbe az irányba? A vertikális gazdálkodás beltérben működik, több szinten, felfelé haladva, kihasználva a belmagasság előnyeit. Ezekben a többszintes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a