Tudod mire használod pontosan az emojikat? Megmutatjuk!

Tudod mire használod pontosan az emojikat? Megmutatjuk!

Szavak nélküli érzelmeinket, esetleg mimikánkat hordozzák az emojik? Elmondható, hogy a világon alig létezik ma már olyan ember, aki nem használja önkifejezésre a hangulatjelek széles tárházát. Az emojik alapvetően weboldalakon és elektronikus üzenetküldésben használt piktogramok és hangulatjelek. A mintegy ezer szabványosított karakter többek között érzelmek, tárgyak, helyek, állatok vagy időjárási viszonyok színes képi megjelenítését teszi lehetővé a szöveg részeként.


Az eredetileg japán jelek nemzetközi népszerűségét az Unicode szabványosítás, majd az iOS- és Android-támogatás tette lehetővé készülékeinken. Minden operációs rendszernek megvan a saját stílusú és hangulatú emoji-tárháza, melyekkel kifejezhetjük pillanatnyi érzelmeinket.

Keith Broni, az emojipedia főszerkesztője az emojik rejtett jelentésének tanulmányozásában a következőkre hívja fel a figyelmet: „A társalgáshoz hasonlóan, itt is meg kell válogatni, hogy kivel beszélünk, mielőtt emojit küldenénk neki.”

Majd hozzáteszi:

„A fiatalabb generációkhoz tartozó emberek igyekeznek elkerülni az alapvető emojikat, mivel azokat passzív agresszívnek és alacsony erőfeszítést igénylőnek tartják.”

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a 16 és 29 év közötti fiatalok azt gondolják, hogy „hivatalosan is öreg” vagyis boomer az, aki bizonyos hangulatjeleket használ, például a hüvelykujjat, a piros szívet, az „integető kezet”, a mosolygós emojit vagy a majmos hangulatjeleket.


Gyűjtésünkben olyan felhasználási trendeket mutatunk be, melyeket kifejezetten a Z-generáció lelkes felhasználói teremtettek meg. Lehet, hogy már rég „ódivatú” vagy éppen „ciki” az, ahogy használod őket?

🙃 – Jól vagyok, jól köszönöm. Mindeközben teljesen szétesik a világod, s csak tetteted, hogy jól vagy. Egyből tudni fogja aki az üzenetet kapja tőled, hogy valami nincs rendben.

🌚 – Fejezd ki nemtetszésedet, ha valamit nagyon furának vagy ijesztően cikinek érzel.

🙏 – Nem, nem imádkozni támad kedvünk, ha ezt az emojit használjuk. Kifejezhetjük vele hálánkat, köszönetünket a másiknak.

🙂 – Túlságosan régimódi és boomer hatást kelthetsz a mosolygós emojival, hiszen ma már ez az irónia jele. Szarkasztikusan jelezheted, hogy kamu mosoly ül az arcodon.

❤️ – Általánosságban még mindig a szeretet jele, de nyugodtan használd veszekedés, egyet nem értés közben. Sokkal „kedvesebbnek” tűnhet az üzeneted, például: Nem, teljesen nem értek veled egyet! ❤️

👉🏻👈🏻 – Kissé félénknek érzed magad a beszélgetésben? Küldj egy ilyen emojit és bebiztosíthatod magadat, hogy ha szégyenlős, bátortalan vagy egy témával, beszélgetéssel kapcsolatban.


Forrás: nypost, dailymail

továbbiak
Womenture | Női vállalkozókat karol fel a Design Terminal
business

Womenture | Női vállalkozókat karol fel a Design Terminal

A női vállalkozók útja rögösebb – ezt az alaptézist felismerve indította útjára új programját a budapesti Design Terminal. A női vállalkozók Európa-szerte alulreprezentáltak az innovációs szcénában. Ugyan a sikerhez a kutatások szerint is nagyon kellenek a női cégvezetők és alapítók – a McKinsey & Co szerint például a férfi és női vezetőkkel egyaránt
Mi kell ahhoz, hogy a dolgok működjenek?
stratégia

Mi kell ahhoz, hogy a dolgok működjenek?

Többek között ezt is kutatja a most Budapesten előadást tartó dr. Érdi Péter, a komplex rendszerek világhírű szakértője, a Repair című könyv szerzője. Az elmúlt évtizedekben sok minden megváltozott. Van, ami lényegesen jobb lett, van, amiről úgy érezzük, hogy félresiklott. Mi ilyenkor a teendő? Elviselni, megjavítani, helyettesíteni vagy újat teremteni?
Ha olcsón ennél finomat: infláció-barát nemzeti ételek a régióból!
business

Ha olcsón ennél finomat: infláció-barát nemzeti ételek a régióból!

A tomboló inflációhoz és hosszú hónapok óta elszállt árakhoz komoly kihívás alkalmazkodni. Erre számtalan példát találni a költségesebb élvezetek elhagyásától a háromperces zuhanyokig, azonban nem biztos, hogy az „olcsóskodás” minden formája áldozat: íme néhány igazán költséghatékony nemzeti étel a régióból, amelyek az ízlelőbimbók mellett a pénztárcánknak is kedveznek! Kügelis A