fbpx
Nyomj Entert

Újjáéled az ikonikus Jaguar E-type

A lendületes hatvanas évek, nos, újra lendületben vannak: a Jaguar Classic tisztelegve ikonikus sportautója előtt, bemutatta az E-type 60 kollekcióját. A modell hatvan éves jubileumát az eredeti formaterv újjáépítésével és egyedi kiegészítőkkel, valamint innovatív fejlesztésekkel ünneplik – összesen tizenkét autót restauráltak.

Hat 265 lóerős E-type 60 modell egyedi szürke fényezéssel és fekete belsővel készült, továbbá hat E-type 60 Roadster egyedi zöld fényezést és szarvasbőrből készült, zöld belsőt kapott. Mindegyik darab egyedi festése az eredeti 1961-es árnyalatokra utal: a végeredmény a minőséget és a kivételes mérnöki tudást ötvözi. A felújított modellek egyedi designelemekkel válnak teljessé: ennek központi eleme a kiemelkedő E-type embléma, amely a motorháztetőt, a tanksapkát, az alvázlemezt és a fordulatszámmérő óralapot is díszíti. A műszerfalon továbbá az 1961-2021 évszámok jelennek meg.

A felújítások során további fejlesztések történtek, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a legjelentősebb mechanikai fejlesztés egy speciálisan kialakított, ötfokozatú kézi sebességváltó, amelyet úgy terveztek, hogy fokozott megbízhatóságot és nagyobb tartósságot, valamint simább váltásokat biztosítson. Az korábbival megegyező méretben, rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer újrateremti a rendszer eredeti mély hangját.

Fotók: Classicdriver
Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük