Újjávarázsolt posztmodern – különleges irodaház Varsó szívében

Újjávarázsolt posztmodern – különleges irodaház Varsó szívében

Modern irodahelyiségek, egyedi design, figyelem a környezeti és szociális tényezőkre, nyitottság az emberek felé és nagyszerű elhelyezkedés Varsó szívében. Mindezeket egyesíti a HOP, egy 1990-es évekből származó posztmodern irodaház, amelyet most a varsói székhelyű Syrena Real Estate korszerűsített.

Az eredetileg 1996-ban épült HOP (korábbi nevén Aktyn) Varsó egyik első posztmodern épülete és irodaháza, a szabadság és a gazdasági változások ikonja, ami korábban a Bank Przemysłowo-Handlowy székháza volt. Azonban sok más korabeli épülettel együtt, hamar elavulttá vált és már nem felelt meg az ingatlanpiac korszerű követelményeinek és a bérlők elvárásainak. A Syrena Real Estate úgy döntött, hogy ad egy második esélyt az épületnek, és integrálja a meglévő városi szövetbe, miközben megőrzi a Lengyelországban is egyre népszerűbb posztmodern karaktert.

A HOP épületének megújítását a Łoskiewicz Stúdió építésze, Anna Łoskiewicz tervezte. Az irodaház homlokzatát a posztmodernre jellemző geometrikus minták, valamint a háború előtti bérházak téglafalait idéző csíkok díszítik. A színvilágot a varsói erdők árnyalataira alapozták, szerves anyagokat és textúrákat használva, így a belső tér meleg barna és réz tónusai összhangban vannak a homlokzattal. A HOP előtere esett át a legnagyobb átalakuláson: a földszintet most már íves formájú, lágy szövetekkel és jellegzetes designnal rendelkező bútorok töltik meg.

Az épület teljes terét úgy tervezték, hogy nyitott és rugalmas legyen, és minden munkastílushoz személyre szabott megoldásokat kínáljon, a nagy coworking részektől kezdve az egyéni munkára vagy üzleti megbeszélésekre alkalmas csendes és nyugodt szobákig. A nyitottság abban a nagy közös térben is megmutatkozik, amely minden látogató, így a város lakói számára is szabadon elérhető. Az irodaház előtti térre zöldfelületet és virágos rétet telepítettek, a legfelső emeleten található helyet pedig kulturális intézményekkel együttműködve művészeti térként fogják használni. Mindezen túl a létesítmény tíz töltőállással rendelkezik elektromos és hibrid járművek, illetve száz parkolóhellyel kerékpárok számára.

„A huszadik század utolsó évtizedéből származó irodaházak átalakítása olyan trend, amely feltárja a posztmodern épületekben rejlő lehetőségeket, és újradefiniálja a kortárs irodai valóságot. Úgy döntöttünk, hogy új életre keltjük [az épületet], kiemelve posztmodern építészetét, egyúttal hozzáigazítva a pandémia utáni munkarendszerek követelményeihez” – mondta Witold Zatoński, a Syrena Real Estate ügyvezető partnere.

Syrena Real Estate | Web | Facebook

Sources: syrenare.com, europaproperty.com, whitemad.pl

továbbiak
A farsang nyomában | Juhász Balázs képeivel illusztrálva
lifestyle

A farsang nyomában | Juhász Balázs képeivel illusztrálva

A farsangi időszak a világ népei számára karneválokkal és mulatságokkal tarkított periódus. De vajon honnan származik ez a szokás, és hogyan terjedt el nálunk? Cikkünkben ezt a kérdést járjuk körül. Előzmények A farsangi mulatságok eredetileg germán és római pogány szokásokból, illetve népi hiedelmekből alakultak ki. Egyik legismertebb előfutára a Szaturnália
Kantin #2 – Levesek
kantin

Kantin #2 – Levesek

Miután elmajszoltunk néhány retró szendvicset, itt az ideje, hogy gondoljunk az ebédre is – márpedig magyar menü nem maradhat leves nélkül. Sorozatunk következő részében merőkanalat és mélytányért ragadunk, tarts velünk most is! A levesfélék gyakorlatilag a legrégibb főtt ételeink, ugyanis már azóta beszélhetünk ezekről a fogásokról, hogy az emberiség használ tüzet
Hozzászokunk az állandó szorongáshoz—az ukrán hátország hétköznapjai
strategy

Hozzászokunk az állandó szorongáshoz—az ukrán hátország hétköznapjai

Ukrajnában közel egy éve zajlik a háború – az orosz hadsereg szakadatlanul támadja az országot, óriási károkat okozva ezzel nemcsak a hadseregnek és az infrastruktúrának, hanem a civil lakosságnak is. Az ukrán nép az elmúlt évben számot adott rendíthetetlen kitartásáról, és míg mostanra a világ többi része óhatatlanul is egyfajta közönyös