Ukrán helyek a bakancslistánkról

Ukrán helyek a bakancslistánkról

Az ukrán belsőépítészet épp olyan kiemelkedő a nemzetközi színtéren, mint az ukrán divat. Áthatja egyfajta friss és jó ízlésű bátorság: elrugaszkodnak a minimalista trendektől, mégsem esnek túlzásokba. Tökéletes arányérzékkel lavíroznak az izgalmas részletek és a harmonikus összhatás között. Bár sajnos nem tudhatjuk, hogy milyen állapotban vannak jelenleg, készítettünk egy bakancslistát azokról a helyekről, amiket mindenképpen felkeresnénk, ha egyszer újra lesz lehetőség Ukrajnába látogatni. Íme egy nem mindennapi szépségszalon, pizzázó és kávéállomás!


Say No Mo Szépségszalon | balbek bureau

A Say No Mo egy formabontó szépségszalon Kijevben. A balbek bureau a tervezési folyamat kezdetétől elszakadt a hagyományos szépségszalonokat átható nemi sztereotípiáktól, és szándékosan unisex atmoszférát hoztak létre. A szalon “szíve” a bár, amit szépségápolási szolgáltatásokra és állófogadásokra egyaránt használnak. Az öntött betonból készült, több száz kilós “törött” boltív a szépségipar árnyoldalának metaforájaként szolgál.


Pizzeria Pomidoros BT | Paliychuk Olga Design

A urbánus hangulatú pizzéria egy ukrajnai kisvárosban, Bila Tserkvában található. Az indusztriális teret természetes színekkel és textúrákkal tették barátságosabbá. A projekt színpalettája meglehetősen egyszerű – szürke falak, okkersárga csempe, csupasz acél és térségből származó vörös gránit.


YOD Group | DOT kávéállomás

A kávéállomás enteriőrdesignja a lüktető, modern városi élet reflexiója. A mozaikból kirakott, meghökkentő pixelalkotásoknak és a berendezés atmoszférájának nem titkolt célja, hogy ne csak a kávé koffeintartalma, hanem a vizuális összhatás is felpezsdítse a betérőket. A lokáció Kijev belvárosa, ahol békeidőben a helyi élet különböző dimenziói keresztezik egymást: a közeli irodaházakba, a város legnagyobb piacára, a Modern Művészetek Múzeumába tartók, illetve a turisták is egyaránt áthaladnak itt.

A belsőépítészetért felelős YOD Group ezért minden vendéget Kijev izgalmas kirakósának egy elemeként képzelt el, egy-egy pixelként.


Balbek Bureau | Web | Facebook | Instagram

Paliychuk Olga Design | Facebook | Instagram

YOD Group | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Az e-roller forradalom magyar arcai | Rollin Technologies
community

Az e-roller forradalom magyar arcai | Rollin Technologies

Amit a Tesla vagy a BMW az elektromos autóiparban, azt a Rollin Technologies az elektromos mikromobilitás területén kezdte el. Portrénk és interjúnk az e-roller forradalom magyar úttörőivel, akik átírhatják a modern városképünket. Amit a Tesla vagy a BMW az elektromos autóiparban, azt a Rollin Technologies az elektromos mikromobilitás területén kezdte
A USE unused diplomakollekciójának története
art

A USE unused diplomakollekciójának története

A 2017-ben megszűnt USE unused márka alapítói 2019-ben az Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Osztály gyűjteményének adományozták közös diplomakollekciójuk fennmaradt darabjait: három estélyi ruhát, öt hosszú és hét rövid kabátot.1 A divattervezők az ajándékozás kapcsán meséltek 2004-ben készült diplomamunkájukról, amin első alkalommal jelent meg a USE unused logó.2 Jelen
Magasabb élelmiszerárakkal kell számolnunk | Agrárszakértő az orosz-ukrán háború hatásairól
business

Magasabb élelmiszerárakkal kell számolnunk | Agrárszakértő az orosz-ukrán háború hatásairól

„A fő probléma az, ha a termelés és a piac elválik egymástól, a régiónk pedig hajlamos ebbe a hibába esni” – állítja Nagy Gábor, a magyar Agrina Consulting alapítója. A szakértőt az emelkedő élelmiszerárakról, a regionális agrárpolitika lehetőségeiről és az Oroszország elleni szankciók eredményességéről kérdeztük. Oroszország a világ egyik legnagyobb búzatermelője,