fbpx
Nyomj Entert

Ukrán tervezők, akiket nem téveszthetünk szem elől III.

A Hype&Hyper szerkesztőségében rengeteg tehetséges, egyedi látásmódú ukrán tervezőt, művészt és márkát követünk, akiknek eddig is igyekeztünk platformot biztosítani a bemutatkozásra. A jelenlegi helyzetben még fontosabb, hogy ne veszítsük szem elől, és támogassuk őket, ahogy csak tudjuk! Újonnan indult sorozatunkban ezeket a számunkra kedves brandeket és karaktereket gyűjtöttük össze.


BEVZA

A világszerte népszerű BEVZA márka védjegye az ukrán hagyományokra épülő, letisztult és minimalista stílus. A Hype and Hyper hasábjain is beszámoltunk a 2021-es tavaszi kollekciójukról, ami a történelmük egyik legősibb és legizgalmasabb aspektusát, a nőket dicsőítő Cucuteni kultúrát dolgozta fel. Az őszi print lapszámunkban pedig az márka alapítójával, Svitlana Bevzával készítettünk egy interjút.

Legfrissebb kollekciójuk a ‘The Love Letters’ nevet viseli. A BEVZA a szeretetet fogalmát a gondoskodással társítja, a gondoskodás pedig értelmezésükben abban nyilvánul meg, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy Földünket mindannyiunk számára jobb hellyé tegyük. 

„A tengerek csak a bátraknak engedelmeskednek” – osztották meg az ukrán nemzeti színű, papírhajó alakú táskáikat az Instagram-oldalukon.


Makhno Studio

A Makhno Studiot 2003-ban alapította Sergey Makhno Kijevben, azóta pedig hatszáznál is több projektet tudhatnak a hátuk mögött a világ legkülönbözőbb pontjain. Missziójuk a modern ukrán stílus megszilárdítása, ami képes kiemelkedni a nemzetközi színtéren is.

Építészettel, belőépítészettel és terméktervezéssel foglalkoznak, projektjeiket az otthon és a természet melegsége itatja át. Az itt látható Mazanka névre keresztelt apartman, egy kijevi felhőkarcolóban található: ősi ukrán építési technológiákat alkalmaztak benne, valamint az összes lámpát ők tervezték. A mazanka ukránul fából, agyagból és nádból épített kis falusi házat jelent. „Ukrajna független, erős és tehetséges ország, és mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ukrán márka vagyunk. Szeretjük otthonunkat, tiszteljük hagyományainkat, és mindig támogatni fogjuk nemzetünket” – írják. 


Hvóya

A Hvóya egy ukrán cipő- és táskamárka. A kényelemet és a nőiességet ötvözik, céljuk olyan darabok tervezése, amelyekben a nők felszabadultak, gyorsak és mozgékonyak lehetnek. Különös figyelmet szentelnek a cipősarkaknak, amelyekkel egy új nőiesség eszméjét szeretnék képviselni. A Hyóva Kijev brandhez egy designbolt is kapcsolódik, amelyben saját termékeik mellett ukrán divattervezők ruhái közül lehet válogatni.

„Visszatérhetünk a háború előtti élethez? Határozottan nem. Megváltozott az egész csapatunk élete. Kijev. Ukrajna. Lehet, hogy valaki soha nem tér vissza a szülővárosába. Csak remélhetjük, hogy egy napon mégis újra találkozhatunk, visszatérhetünk otthonunkba, Kijevbe, hogy ott élhessük és alkothassunk tovább” – nyilatkozták.


BEVZA | Web | Facebook | Instagram

Makhno Studio | Web | Facebook | Instagram

Hvóya | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük