Egy nem mindennapi tetoválóstúdió, ahol a kortárs művészet és a minimalizmus az úr

Egy nem mindennapi tetoválóstúdió, ahol a kortárs művészet és a minimalizmus az úr

A 6:19 tetoválószalon a kortárs művészeti galériák white cube hatását idézi. Az extravagáns, mégis letisztult enteriőr az alapító, Uljana Nesheva stílusának és művészi látásmódjának a megtestesülése, a stúdió pedig hét tetoválóművésznek ad teret az alkotásra. Gyertek velünk Kijev történelmi városrészébe, Podilba!

A stúdió neve a Biblia 6:19-es zsoltárára reflektál, miszerint: „Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben”. Ezt hivatott ellenpontozni a stúdió You are Yours, vagyis „Saját magadé vagy szlogenje.


A 6:19 Studio nagy mértékben tiszteli a vallást és a hitből következő gyakorlatokat. Mindazonáltal Uljana hisz az önkifejezés szabadságában és a saját cselekedeteink feletti kontrollban. Mindenki személyes nézőpontból közelíti meg a Bibliát és a vallást, Uljana munkái saját értelmezésének tükörképei. A stúdió szlogenje az egyéniség ápolásáról és az egyszerű dolgok élvezetének képességéről szól” –mesélik. A stúdió koncepciójához tartozik még, hogy minden művészünket, a stílusok és színek sokfélesége ellenére, a minimalizmus felfedezése köt össze. A végső cél az egyszerűség, ami egyben a komplexitás legmagasabb formája” – tette hozzá Uljana.

A minimalizmus koncepciója alapján megnyitották a belső tereket és megszabadították azokat a legtöbb válaszfaltól és ajtótól, a bontás során felsejlett falrétegeket azonban nem fedték el. A recepció mögötti falat ugyan meghagyták, de egy nagy kerek lyukat vágtak a közepébe, ami dimenziókapuként enged belátást a fő stúdióterembe, ahol a tetoválás zajlik. A funkcionális egységeket, mint a fürdőszobát és az öltözőt pedig a két fal közötti, alaprajzukon feketével jelölt területen helyezték el a tökéletes rendezettség érdekében.

Uljana művészet iránti elköteleződése következtében a belső tér szinte minden eleme egy-egy műtárgy. A Podil formájú, mobilis osztott tükröt két ukrán szobrászművész készítette, Mart Stam klasszikus hajlított csővázas székei mellett pedig a propro-tól válogatták a bútorok nagy részét. A legmonumentálisabb elem az egyedi formájú, nyolcszáz kilós grafitbeton asztal. A hullámot idéző pult átáramlik a tereken, egyszerre szolgálva recepcióként és rajzolófelületként a művészek számára. A kézzel levert perem úgy kölcsönöz nyers erőt a bársonyos felületnek, mint a tetoválás az emberi testnek. Szintén hangsúlyos műtárgy Christina Ridzel „Fiú”  szobra, amely az ember társadalomban betöltött szerepét szimbolizálja. „A nagyváros ritmusában feloldódsz a tömegben, elfelejtve azt, ki vagy. A szemedet a tenyereddel eltakarva elmerülsz a világodban, ahol egyedül lehetsz a magaddal. Közvetlenül a bejárat előtt helyeztük el ezt a műtárgyat, hogy elmesélje a történetét mindenkinek, aki belép” – mesélik.

6:19 | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A cukrászat örömünnepe | Borkonyha Desszertvacsora
business

A cukrászat örömünnepe | Borkonyha Desszertvacsora

Amikor a desszert szót halljuk, olyan fogásra asszociálunk, amely az előételeket és főfogást követi, feladata lezárni, megkoronázni a menüsort, általában édes ízekkel. De miért ne jelenhetne meg egy étkezésben a desszert főszereplőként? Sőt, miért ne tervezhetnénk a műfajra hangolva egy egész vacsorát? A Borkonyha Desszertvacsorája és Béres Anett ugyanezeket a
Négyszögletű ételekkel forradalmasítaná az étkezést egy miami startup
gasztronómia

Négyszögletű ételekkel forradalmasítaná az étkezést egy miami startup

A készételek iparágába hozna új, futurisztikus megoldást a miami székhelyű startup, a SquarEat. A SquareEat lényege, hogy ötven grammos, négyszögletű adagokkal kínálnak egészséges, ízletes, valamint könnyen tárolható és szállítható ételeket. Az ételek előkészítése során innovatív konyhai technológiákat, például alacsony hőfokon történő főzést vagy éppen hősokkolást alkalmaznak, és vákuumcsomagolást használnak. Egy
Ezekben a formaruhákban képviselik az országot a Magyar Pavilon munkatársai a Dubaji Világkiállításon
divat

Ezekben a formaruhákban képviselik az országot a Magyar Pavilon munkatársai a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a THEFOUR és az Elysian formaruháit viseli majd a Magyar Pavilon személyzete. A formaruha-pályázat nyertes öltözeteit csütörtökön mutatták be a sajtónak. 2019-ben az Expo 2020 Magyarország Nkft. pályázatot írt ki a világkiállításon az országot képviselő személyzet formaruháinak megtervezésére. A kiírás alapján olyan női és férfi öltözéket kellett