fbpx
Nyomj Entert

Üzleti képességeket fejleszt a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nagyobb fókuszt helyez a hallgatók vállalkozói képességeinek fejlesztésére. A másfél éves program – amely 2022-től minden alapszakos hallgató képzésének kulcsfontosságú része lesza piackutatás, a pozicionálás és az értékesítés korszerű módszertanaira is kiterjed majd.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány, a MOME fenntartójaként 2021 nyarán kérte fel az egyetemet, hogy tegyen lépéseket a hallgatók üzleti, vállalkozói és projektmenedzsment képességeinek fejlesztésére. „A MOME-n a hagyományosan magas színvonalú művészeti és design oktatáson túl, a 21. században erre a tudásra is szükség van egy tehetség kibontakozásához” – hangsúlyozta Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke. „Legfontosabb célunk, hogy a hallgatóink felkészültek legyenek a kreatíviparra jellemző foglalkoztatási formákban, egyéni vállalkozóként, digitális nomádként, vagy éppen csapatmunkában, egy kis- és középvállalkozás kötelékében való érvényesülésre” – fogalmazott Fülöp József rektor.

A képzés fejlesztésében a MOME szakmai partnere a KÜRT Akadémia, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik üzleti fókuszú oktatási tartalmak kidolgozásában. A 2022-es tanévben startoló új képzési modul három teljes szemeszteren át tart majd, és a MOME minden alapszakos hallgatójának kötelező lesz teljesíteni.

Fotó: MOME Campus © Bujnovszky Tamás

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük