fbpx
Nyomj Entert

Vadételeket felvonultató menüsorral mutatkozott be Kollár Endre, a St. Andrea étterem új séfje

Új fejezet kezdődött a St. Andrea Restaurant életében: Magyar Vadak címmel megtartotta bemutatkozó estjét az étterem új séfje, Kollár Endre.

A hatodik éve stabilan a top20 magyar étterem közé tartozó, Michelin Guide által ajánlott St. Andrea szeptember végén egy vadételeket felvonultató, izgalmas menüsorral ünnepli az erdők leggazdagabb időszakát: a vad mellett a szelíd verzióban a húsmentes fogások kedvelői is egri borokkal párosított, ötfogásos menüsort kóstolhatnak szeptember 29-én és 30-án a Parlamenttől rövid sétára található étteremben.


Kollár Endre séf az általa megálmodott vad menüsor első ételeként fácán terrine-t készít vadbrokkolival és házi bodzalekvárral, meleg előételként egy igazi meglepetés, a szarvasburger érkezik erdei gombákkal és lágysajttal. A vacsorát egy elegáns fogás, a gímborjúgerinc koronázza meg, amelyet paszternákkal, csipkebogyóval és vackorral készítenek, az este lezárása pedig egy klasszikus máglyarakás.

A szelíd, vagyis húsmentes menüsorban dry aged cékla találkozik meggyel és dióval, a burger erdei gombákkal és lágysajttal készül, a főétel pedig egy különleges étel: újkáposzta mizóval és hagymákkal.

„Amikor a St. Andrea konyhájában vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. Nem titok: most alakul ki az a stílus, amit a St. Andrea név alatt séfként én képviselhetek. A márka alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé bízom benne, hogy izgalmas, új világ rajzolódhat ki. Ennek felelősségével és izgalmával dolgozok minden nap” – mondja Kollár Endre.

Fotók:  Pixeltaster / St. Andrea Restaurant

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük