Vadételeket felvonultató menüsorral mutatkozott be Kollár Endre, a St. Andrea étterem új séfje

Vadételeket felvonultató menüsorral mutatkozott be Kollár Endre, a St. Andrea étterem új séfje

Új fejezet kezdődött a St. Andrea Restaurant életében: Magyar Vadak címmel megtartotta bemutatkozó estjét az étterem új séfje, Kollár Endre.

A hatodik éve stabilan a top20 magyar étterem közé tartozó, Michelin Guide által ajánlott St. Andrea szeptember végén egy vadételeket felvonultató, izgalmas menüsorral ünnepli az erdők leggazdagabb időszakát: a vad mellett a szelíd verzióban a húsmentes fogások kedvelői is egri borokkal párosított, ötfogásos menüsort kóstolhatnak szeptember 29-én és 30-án a Parlamenttől rövid sétára található étteremben.


Kollár Endre séf az általa megálmodott vad menüsor első ételeként fácán terrine-t készít vadbrokkolival és házi bodzalekvárral, meleg előételként egy igazi meglepetés, a szarvasburger érkezik erdei gombákkal és lágysajttal. A vacsorát egy elegáns fogás, a gímborjúgerinc koronázza meg, amelyet paszternákkal, csipkebogyóval és vackorral készítenek, az este lezárása pedig egy klasszikus máglyarakás.

A szelíd, vagyis húsmentes menüsorban dry aged cékla találkozik meggyel és dióval, a burger erdei gombákkal és lágysajttal készül, a főétel pedig egy különleges étel: újkáposzta mizóval és hagymákkal.

„Amikor a St. Andrea konyhájában vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. Nem titok: most alakul ki az a stílus, amit a St. Andrea név alatt séfként én képviselhetek. A márka alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé bízom benne, hogy izgalmas, új világ rajzolódhat ki. Ennek felelősségével és izgalmával dolgozok minden nap” – mondja Kollár Endre.

Fotók:  Pixeltaster / St. Andrea Restaurant

Forrás: sajtóanyag

továbbiak
Kortárs, kelet-európai, kézműves: kedvenc ékszereink | TOP 5
design

Kortárs, kelet-európai, kézműves: kedvenc ékszereink | TOP 5

Ékszer és tulajdonosának szövetsége általában hosszú évekre szól, miközben megannyi emlékkel és érzéssel ruházzuk fel őket. A következő nagy elköteleződésre mi kortárs, kelet-európai, kézműves darabokat ajánlunk. Ehhez válogattuk most össze az öt kedvenc regionális márkánkat. Nem volt könnyű, szerencsére bőven akad belőlük! Maar | Lengyelország A márkanév maar tavakra, vagyis tengerszemekre
A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj idei nyertese: Szabó Eszter
art

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj idei nyertese: Szabó Eszter

Az Andrássy úton nemrég megnyílt, Queenie Rosita Law által alapított Q Contemporary magánmúzeumban adták át a Leopold Bloom Díjat, melyet idén Szabó Eszter nyert. A döntősök munkáiból rendezett kiállítás szeptember 21. és november 14. között tekinthető meg a Q Contemporary épületében. A 2011 óta kétévente meghirdetett Leopold Bloom Díj célja,
A sztereotípiákon túl: ilyen egy fehérnemű, ha akadálymentes
divat

A sztereotípiákon túl: ilyen egy fehérnemű, ha akadálymentes

Egyre többet olvashatunk a textilgyártás és textilhulladék, vagyis a divatipar káros, környezetszennyező hatásáról. Annak kirekesztő oldaláról viszont kevés szó esik – ennek egyik elhivatott hangadója Pázmány Lili, aki feszegetve a divat határait már többször is megmutatta, hogyan kell stílusos és mégis a társadalmi sokszínűséghez alkalmazkodó ruhadarabokat létrehozni. A divattervező ezúttal nem