Vibrálóan természetes | O!Meega

Vibrálóan természetes | O!Meega

Élénk színek, bátor formavilág és természetes, helyi alapanyagok egy helyen: a lengyel O!Meega márka vidám színvilágú és játékos hangulatú címketerveivel hívja fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra. A kifejező arculatot Martyna Wędzicka-Obuchowicz tervezte.

Martyna Wędzicka-Obuchowicz Gdańsk városában tevékenykedik tervezőgrafikusként és art directorként. Munkáira jellemző az erős kontrasztok, geometriai alakzatok és formai torzítások használata, amelyek merész színpalettával társulnak. „Nem félek a szokatlan árnyalatoktól” – emelte ki Martyna.

Ugyanez a tervezői attitűd érvényesül az O!Meega elnevezésű, természetes alapanyagokra épülő lengyel élelmiszermárka új csomagolásterveiben is. „Az O!Meega a tömeggyártás alternatívájaként helyi lengyel termékeket népszerűsít. Ez a magatartás hozzám is nagyon közel áll és tervezőként nekem is fontos a kisvállalkozások támogatása” – mondta el Martyna.

A biotermékek gyakran természetes tónusú, színtelen vagy átlátszó csomagolást kapnak, ezzel ellentétben az O!Meega esetében a vibráló színek, a formai játék és a figyelemfelkeltés voltak a hívószavak.

„Szerettem volna, ha egy ilyen fontos értékeket képviselő brand kitűnik a versenytársak közül és távolról is észrevehetővé válik a polcokon” – tette hozzá a tervező.

Az O!Meega helyben termesztett magokból és zöldségekből készült olajokkal debütált, mint a feketemag-, napraforgó-, káposzta- és lenolaj. A csomagoláson megjelenő absztrakt formák és vibráló színárnyalatok az egyes alapanyagoknak megfelelő asszociációk.

A különböző olajok mellett hamarosan a márka legújabb terméke is megjelenik: a vásárlók nemsokára az O!Meega céklakovászt is beszerezhetik majd.

A lengyel biomárka termékei egyelőre Lengyelországban, helyi boltokban kaphatók.

Martyna Wędzicka-Obuchowicz | Web | Facebook | Instagram | Behance
O!Meega | Facebook | Instagram

továbbiak
Kétéltű katamarán innovatív megoldásokkal | Pagurus
design

Kétéltű katamarán innovatív megoldásokkal | Pagurus

Pierpaolo Lazzarini olasz tervező újabb impozáns járműtervét mutatta be: ezúttal egy kétéltű katamaránét. A huszonöt méter hosszú, innovatív vízi jármű két hajótestében és az azokat acél hídszerkezettel összekötő főfedélzetén összesen nyolc utas és négy főből álló személyzet fér el kényelmesen. A középső fedélzeti rész elektromos csörlőkkel leengedhető részén több jármű
A Pentagram tervezte újra a Moholy-Nagy Alapítvány arculatát
design

A Pentagram tervezte újra a Moholy-Nagy Alapítvány arculatát

Az amerikai Moholy-Nagy Alapítvány Pentagram által tervezett friss arculata a Bauhaus mestere előtt hódol: az új megjelenést Moholy-Nagy László kísérletező kedve, alkotói stílusa és technikái inspirálták. Habár az alkotó festészeti, fotográfusi, tervezői, filmes és oktatói munkásságáról is ismert, az arculat tervezésekor híres fotogramjai nyújtották a fő inspirációt. Moholy-Nagy a fényt
Designklasszikusok  fenntartható kivitelben
design

Designklasszikusok fenntartható kivitelben

A tudatos, fenntartható tervezés, illetve az újrahasznosító vagy régit felhasználó mozgalmak korában elég sokakban megkérdőjeleződött a vezető designmárkák létjogosultsága. Szerencsére a Vitra és társai kapcsoltak és fenntartható formában tervezték újra klasszikusaikat. 2021-ben már nem biztos, hogy akkora sikk egy műanyag Vitra szék, mint tíz évvel ezelőtt volt. A luxust mostanra