Nosztalgiaital | Hultaj

Nosztalgiaital | Hultaj

Gyerekkori nosztalgia, szabadtéri kalandok és nagyi-féle frissítők: ez mind egy termékbe sűrítve a lengyel Hultaj névre hallgató ital. Lehűt a meleg nyári napokon, felmelegít a hűvös estéken, miközben felidézi bennünk kedvenc gyerekkori emlékeinket. De miről is van szó?

A Hultaj (annyit tesz, mint csirkefogó) tulajdonképpen egy hagyományos finomság, a kompót újragondolása. Biztosan sokan emlékszünk még a gyümölcs, cukor és megfelelő mennyiségű víz elegyéből készült ínyencségre, amit nagymamánk szolgált fel nekünk savanyúság helyett – a Hultaj ugyanezt az élményt kelti életre egy kicsit újabb megfogalmazásban.

Az első Hultaj-kompót egy Drawski Młyn nevű település egyik kis konyhájában készült. Azóta már hosszú utat bejárt, mire az ötletgazdák megalkották a tökéletes ízű italt: „Rögtön egyértelművé vált, hogy édesanyáink és nagymamáink legjobb receptjeit nem lehet csak úgy, egyszerűen újra előállítani, nem is beszélve arról, ha nagyobb léptékben gondolkodunk. Így a lehető legjobb minőségű helyi összetevőket kutattuk fel, hogy az ital alapanyagaként felhasználjuk” – mondták el.

A kompót receptjének, ízének és állagának tökéletesítéséhez helyi gazdálkodókkal konzultáltak, odafigyelve minden részletre, mint például mikor érdemes szüretelni, mekkorák és milyen színűek legyenek a megfelelő gyümölcsök. „Az első kísérletek gyakran kudarcba fulladtak: rossz íz, zavaros ital, a gyümölcsök nem elég finomak… De miután végül kifejlesztettük a megfelelő, hosszabb érlelési időre épülő receptünket, megszületett a Hultaj-kompót egyedi ízvilága” – tették hozzá.

De a Hultaj nem csak összetevőiben, hanem minden részletében is helyi termék. Megjelenéséért és kifejező arculatáért a lengyel Studio Otwarte felel: a gyerekkori, múltidéző hangulat rajzolt betűk és illusztrációk segítségével köszön vissza. A palack ipari kialakítása is az Otwarte csapatának műve. Az üveg alakja a visszaváltható tejespalackok és a befőttesüveg formájából inspirálódott. A széles palacknyaknak köszönhetően az ital után a gyümölcsdarabokat is könnyedén elfogyaszthatjuk.

A Hultaj-kompótokat jelenleg Poznań városában, vagy a márka weboldalán lehet beszerezni, de hamarosan különböző lengyel üzletláncokba is bekerül majd. Mi már nagyon szeretnénk megkóstolni!

Hultaj | Web | Facebook | Instagram
Studio Otwarte | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Tartalomkészítés mesterfokon | Pivo Pod
design

Tartalomkészítés mesterfokon | Pivo Pod

A Pivo Pod több egy mobiltelefon-állványnál: segítségével szuper felvételeket készíthetsz magadról anélkül, hogy bárkire is hagyatkoznod kellene. Az új közösségimédia-felületek új tevékenységeket, az új tevékenységek pedig új eszközöket hívnak életre. Így lehet, hogy a Youtube, az Instagram és a TikTok széles körű elterjedésével a mozgóképes tartalomgyártás a fiatalok körében szinte
A legsokoldalúbb konyhai mérőeszköz | Kitchen Cube
design

A legsokoldalúbb konyhai mérőeszköz | Kitchen Cube

A Kitchen Cube célja, hogy megannyi konyhai mérőeszközt egy sokoldalú és könnyen tárolható tárgyban ötvözzön. Egy teáskanál, egy evőkanál, egy bögre… a receptekben található mértékegységeket a kocka alakú, multifunkcionális tárgy különböző rekeszekkel jelöli. Ezekkel száraz és nedves hozzávalókat is kimérhetünk. A mértékegységek a metrikus és az angolszász rendszer szerint is
Önvezető villamos Hongkongnak | Andrea Ponti
design

Önvezető villamos Hongkongnak | Andrea Ponti

A hongkongi, de olasz származású sztárdesigner, Andrea Ponti [https://www.andreaponti.com] legfrissebb munkájaként egy extravagáns, a városi térbe nemcsak funkciójában, hanem designjában is illeszkedő villamos prototípussal állt elő. A villamost Hongkong utcáinak karakteres, kétemeletes járművei ihlették. Nem csupán technológiáját tekintve figyelemre méltó, hanem a tervezői elv miatt is, Ponti