Virtuális divatbemutató modellek nélkül  | Hanifa

Virtuális divatbemutató modellek nélkül | Hanifa

A Hanifa tervezője, Anifa Mvuemba már a világjárvány előtt eljátszott annak gondolatával, hogyan is festene egy hús-vér modellek nélküli showígy olyan, mintha a körülmények igazodtak volna őhozzá.

A ruhák megálmodása mellett a kongói divattervező, Anifa Mvuemba másik szenvedélye a 3D-modellezés. Így született meg a gondolat, hogy Pink Label Congo nevű kollekcióját virtuálisan mutassa be. A rendhagyó bemutatóra május 22-én került sor az Instagramon, és csaknem tízezren követték élőben.

       A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hanifa (@hanifaofficial) által megosztott bejegyzés, Máj 24., 2020, időpont: 9:55 (PDT időzóna szerint)

Mvuemba a ruhákról elmondta, hogy leginkább hazája, a Kongói Köztársaság tájai és színei, valamint az ott élő nagyszerű nők inspirálták megtervezésüket. A 3D-s „szellemdivatbemutató” híre a Twittert is elárasztotta. Sokan azért méltatták a módszert, mert segítségével megvalósítható a teljes egyenlőség: nem számít a modellek bőrszíne és alkata, és minden néző az első sorban foglalhat helyet.

       A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hanifa (@hanifaofficial) által megosztott bejegyzés, Máj 27., 2020, időpont: 11:52 (PDT időzóna szerint)

Forrás: Dezeen

továbbiak
Új Közvetítések: az analóg találkozása a digitálissal
lifestyle

Új Közvetítések: az analóg találkozása a digitálissal

A debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Új Közvetítések című kiállítása tizenhárom nemzetközi Y-generációs művész munkáin keresztül vizsgálja az internet művészetre gyakorolt hatását. Az interkulturális hatások mellett a digitális és analóg művészeti formák közötti átfedésekre is fényt vet. Szerző: Vanessa Murrell Török Krisztián Gábor kurátor megfogalmazása szerint: „A műalkotásokat
A magyar startup, amely megnehezíti a csalók dolgait
business

A magyar startup, amely megnehezíti a csalók dolgait

Személyazonosság lopás, multi-accounting és pszichológiai befolyásolás. A FinTech világában számos csalással kell szembenézniük a pénzügyi szolgáltatóknak és a felhasználóknak egyaránt. Kádár Tamással, a SEON társalapítójával és vezérigazgatóját kérdeztük arról, hogy mi is az a FinTech és az ő startupjuk miért a legjobb abban, hogy megelőzze a csalásokat ezen a területen.
A technológia a legegyszerűbb rész - interjú Dr. Jonathan Reichentallal
community

A technológia a legegyszerűbb rész - interjú Dr. Jonathan Reichentallal

Hol akadhat el az okos város megvalósítása, és hogyan lehetünk részesei egy ilyen jövőképnek mi is? Ki lehetne jobb interjúalany az okos városokkal kapcsolatos kérdéseink megválaszolásra, mint a Smart Cities for Dummies című bestseller szerzője és a kaliforniai Palo Alto korábbi informatikai ügyvezetője? Interjúnk Dr. Jonathan Reichentallal. A Szilícium-völgyi Palo