fbpx
Nyomj Entert

Zene és képzőművészet fúziója az ÜVEG.HÁZ-ban

A MOMkult popup kiállítóterében, az ÜVEG.HÁZ-ban kéthetente egy-egy újabb képzőművész munkája látható. A kiállításokhoz szabadtéri, díjmentesen látogatható zenei programok kapcsolódnak.

ZSÁGER BALÁZS (LIVE), COLOBOMA (LIVE)
ÜVEG.HÁZ
2022.07.23. 19:00 Sirály sétány


Zene

Zságer Balázs a Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak – Wings of Love c. számát több külföldi rádióadó és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. Coloboma egy magyar producer és előadó, akit már igen fiatalon vonzott a zene, és bár mintegy 20 éve kezdett el zeneírással foglalkozni, 2021-ben adta ki először az első EP-jét. Élő performanszában kizárólag szintetizátorokat, dobgépeket, samplereket és effekteket használ, hogy életre keltse alkotásait.

Képzőművészet

Horváth Lóczi Judit nemcsak festmények és papírmunkák formájában, hanem objektek által is elénk tárja az őt éppen aktuálisan foglalkoztató gondolatokat. Absztrakció, szuprematizmus és minimalizmus, azaz a 20. századi vizuális művészeti formák jellemzik Robitz Anikó fotóit, amelyek épületekből kiragadott részletek. A falak, textúrák, árnyékok, elektromos vezetékek, vagy akár az ég, önálló elemként jelennek meg a képein.

További részleteket a Faceboook eseményben találsz!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük