396 fenntarthatóságot hirdető logója lett a Westendnek

396 fenntarthatóságot hirdető logója lett a Westendnek

Kiállítás nyílt a Westendben a logótervező pályázat 40 legjobb alkotásából.


Mi is közzétettük, hogy a Westend októberben logótervező pályázatot hirdetett a fenntarthatóság jegyében. A kreatív feladat a beváráslóközpont Élj tudatosan! szlogenű őszi kampányához kapcsolódott, ami az élelmiszerpazarlás megállítására, a használt ruhák újrahasznosítására és a papírmentes digitális megoldásokra – például a parkolóapplikáció használatára – hívta fel a figyelmet. A Fogyassz tudatosan!, Vásárolj tudatosan! és Parkolj tudatosan! alüzenetek egész októberben jelen voltak a Westendben, valamint annak digitális és online felületein.

Ehhez társult az a designpályázat, amelyben a Westend ikonikus „W” betűjét tölthették meg kreatív tartalommal a pályázók úgy, hogy az a fenntarthatóságot hirdesse. Az alkotásokat november elejéig várták, a szervezők nagy örömére rekordmennyiségű, összesen 396 értékelhető pályamű érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján az első helyezett Kovács Bianka lett a Tudatos vásárlás c. képével, a második Lacházy Anna A természet öltöztet c. művével, a harmadik pedig Horváth Zsófia Anna a Vidám tudatosság c. alkotásával.

A szakmai elismerésen kívül kiosztották a különdíjakat is, amelyeket a Westendben működő Desigual, Leroy és Cinema City ajánlott fel. A Westend bérlői Demeter Esztert, Keszthelyi Ramónát és Szalay Tamást tartották érdemesnek az általuk biztosított jutalmakra.

A legjobb negyven alkotásból kiállítás nyílt a Westend bevásárlóközpontban, amit bárki megnézhet január közepéig. A színpompás, nívós és figyelemfelkeltő alkotások ezt követően a Westend irodaházak falait fogják díszíteni.

A szakmai zsűri tagjai Winkler Nóra, rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró, árverésvezető, Balázs Nikolett, a MŰTŐ kollektíva tagja és nemzetközileg aktív művész, valamint Pátkai Marcell, az Artkartell vezetője voltak. Ők ítélték oda az első, második és harmadik helyezettnek járó 300 000, 200 000 és 100 000 forint értékű Westend ajándékkártyát. A bírálat menetével kapcsolatban Winkler Nóra elmondta, hogy először online nézték át az anyagokat, majd pontozással alakították ki az élmezőnyt. Utána a zsűritagok személyesen is egyeztettek egymással, hiszen sok személyes meglátás is formálta a végső döntést. Ő például személy szerint azt kereste, hogy a pályamunka a helyzetre reagáljon, azaz a vizuális üzenet egy olyan nagy forgalmú helyen, mint a Westend, sok más impulzus között is meg tudja szólítani a nézelődőket. Noha szép, aprólékosan kidolgozott megoldások is érkeztek, nála azok élveztek előnyt, amelyek egy ilyen közegben is meg tudják ragadni a figyelmet.

Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója azt kiemelte, hogy bár egy cég arculata a legféltettebb kincse, ő mégis évről évre örömmel engedi át a logójukat a nagyközönségnek.

A logónk nemcsak egy arculati elem, hanem folyamatosan változó, ezer lehetőséget magában rejtő forma. A kreatív pályázaton túl is folyamatosan használjuk ezt az egyedi adottságát. A főbejáratoknál digitális formában a kampányokhoz kapcsolódó rövid üzenetekkel, a social platformokon pedig a logó egy részlete alkotja hirdetési template-jeinket. Immár harmadik alkalommal pedig az önjelölt dizájnerek tölthetik meg kreatív tartalommal az általunk kiírt témákban. Idén a fenntarthatóságra esett a választásunk, mert ez mindenki számára húsbavágó téma, ami mellett ma már nem lehet elmenni. Talán első hallásra különösnek tűnik, hogy éppen egy bevásárlóközpont buzdít a tudatos vásárlásra vagy fogyasztásra, ugyanakkor azt valljuk, hogy pont nekünk kell ebben élen járni, ha felelősen akarunk működni. Természetesen nemcsak figyelemfelhívó kreatív kampányokkal, hanem beruházásokkal és fejlesztésekkel is, amelyeket folyamatosan megvalósítunk, de társadalmi felelősségvállalásunknak a szemléletformálás is a része, hiszen nap mint nap rengeteg ember fordul meg nálunk. Hihetetlenül jó érzés volt látni, hogy ebben idén 396 kreatív ember lett a társunk, feltehetően olyanok, akik egyébként szintén gyakran megfordulnak a Westendben. Egyszerűen csak jó végignézni ezeken a színpompás, tartalmas és ötletdús alkotásokon, amit egyébként a látogatóink is megtehetnek, hiszen a legjobb negyven pályaművet kiállítottuk a Westendben.”


Westend | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Holnap lesz a szlovén kultúra napja
lifestyle

Holnap lesz a szlovén kultúra napja

Február 8-án, France Prešeren költő halálának évfordulóján tartják a szlovén kultúra napját Szlovéniában, illetve a környező országok szlovén közösségeinek körében. Az ünnep előestéjén két művészt életműdíjjal tüntetnek ki, és legfeljebb hatan Prešeren Alapítvány Díjat kapnak az elmúlt három évben elért eredményeikért. A munkaszüneti és ünnepnapon országszerte rendezvényeket tartanak, amelyeken gyakran
Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban
lifestyle

Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban

Egy 1323-as feljegyzésben említették először a litván fővárost, így egész 2023-ban ünnepi programokkal emlékeznek meg a születésnapról. Gediminas litván nagyfejedelem egy 1323. január 25-én keletkezett levelében nevezte meg először Vilniust, és bátorította a környező országok lakóit, hogy telepedjenek le Litvánia földjén. Innen datálják a város létezését, és mint legfőbb dokumentumot,
Nyomtatott múltak | Megáldott ételek és rejtett kamerák | Interjú James A. Kapalóval
lifestyle

Nyomtatott múltak | Megáldott ételek és rejtett kamerák | Interjú James A. Kapalóval

James A. Kapaló kutatásai elsősorban a közép-kelet-európai vallási és etnikai kisebbségek történetére és tapasztalataira fókuszálnak. Etnográfiai módszerek segítségével dolgozik közösségekkel, levéltárakkal és múzeumi gyűjteményekkel, hogy feltárja a hétköznapi tudást, a vallási gyakorlatokat és a helyi emlékezetet. Egyik szerkesztője volt a The Secret Police and the Religious Underground in Communist and