A fenntartható gasztrovállalkozástól a magyar rizsig | Piqniq pakk – 2. rész

A fenntartható gasztrovállalkozástól a magyar rizsig | Piqniq pakk – 2. rész

Mit tehet egy vendéglátóhely, ha fenntartható módon szeretne működni? Hogyan és mit kommunikáljon egy vezető a munkatársai felé, ha sikerre szeretné vinni vállalkozását? Mi az izgalmas keksz titka és milyen potenciál rejlik a távolinak gondolt rizsben? Az aktuális Piqniq pakkból kiderül!

PODCAST: Fenntartható gasztrovállalkozások – Zöldítsd a működésed kis lépésekkel!

Néhány éve még trendinek számított, ha egy vendéglátó egység a fenntarthatósággal foglalkozott, ma már kötelező beépíteni a mindennapos működésbe. Bár sokan, sok helyen beszélünk a témáról, még rengeteg a tennivaló a műanyag szívószálon túl. A Piqniq Budapest második podcastjában arra keressük a választ egy környezettudatos higiéniai márka alapítójával és egy hulladékgazdálkodásban jártas szakértővel, hogy milyen kihívásokkal szembesül, és milyen konkrét lépéseket tehet egy gasztrovállalkozás vagy fogyasztó, ha fontos neki a környezettudatosság.

VIDEO: Az izgalmas keksz – Változatos alapanyagok és ízkombinációk – tippek a cukrásztól

Nem kell, hogy egy keksz száraz és unalmas legyen, kreativitással, izgalmas ízek és minőségi alapanyagok párosításával kinyílik a világ az aprósütemények terén is. Márk Szonja, az Édesem tortaműhely cukrásza, és számos receptkönyv szerzője ebben a csak Piqniq Pro regisztráltaknak elérhető videójában megmutatja, hogy van élet a hókiflin és a diós linzeren is túl.

Legyél Te is Piqniq Pro!
– ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

PATRON: Mindent a magyar rizsről – Látványfőzéssel egybekötött workshop a magyar rizs múltjáról, a benne rejlő lehetőségekről

Rizs a Körösök Völgyéből? A Kárpát-medence számtalan csodája mellett a Délkelet-Ázsiából származó kultúrnövény is megtalálta helyét a magyar Alföldön, sőt, a 18. században 50 000 hektárnyi területen termesztették eleink. Mára kicsivel több mint 3000 hektárra csökkent ez a terület, pedig az éghajlati viszonyok megfelelőek.

Valentinyi Károly az 1980-as években talàlkozott először a rizs növénnyel és egy szerencsés véletlen adta az ötletet a vállalkozás indításához. A minőségi rizs előállításához saját üzemet létesítettek és 2002-ben vágtak bele a rizsfeldolgozásba. A Valoryz termékeket nemzetközi szinten is elismerés övezi.

Valentinyi Fruzsina és Várvizi Péter chef egy 10 fős látványfőzéssel, egybekötött workshopon ismerteti meg a résztvevőkkel a magyar rizst, annak múltját, a benne rejlő lehetőségeket, a helyes elkészítési módokat.

HOW-TO: 6 tipp, hogy vezetőként jól kommunikálj alkalmazottaiddal vagy 6 irányelv, ami segít, hogy jobb legyen a vezetői kommunikációd

Szakmai partner: Gréczi Szilárd
Az üzleti siker kulcsa az emberi kapcsolatokban rejlik, azok alapja pedig a jó kommunikáció. Ahhoz, hogy sikeres vállalkozást működtess, nemcsak tőkére, elkötelezettségre és szakmai tudásra van szükség, de arra is, hogy jól kommunikálj azokkal, akikkel együtt toljátok a szekeret. Szeretnéd tudni, mi az a néhány dolog, amire mindig érdemes figyelned, amikor vezetőként kommunikálsz? Mutatjuk!

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram


Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
Végtelen alternatívák – kiemelkedő vegán kávézók a régióból | TOP 5
poland

Végtelen alternatívák – kiemelkedő vegán kávézók a régióból | TOP 5

A vegán kávézókat sokan limitált lehetőségekkel képzelik el, holott épp az ellenkezőjéről van szó: számtalan opció, különleges összetevőkből készült sütemények és fogások, kreativitás, elhivatottság és nem utolsósorban az állatok szeretete és tisztelete. Habár a filozófia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, még mindig kihívás vegán kávézót nyitni – és találni is. Így hát
Angol nyelvű mesterszakokat indít a MOME
art

Angol nyelvű mesterszakokat indít a MOME

Teljes egészében angol nyelvű mesterképzéseket indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). Az intézmény első angol nyelvű mesterszakjai a Photography (fotográfia) és az Interaction design (interakció tervezés) lesznek. Az új mesterszakokat 2022 áprilisáig a MOME célzott kommunikációs kampánnyal népszerűsíti a régióban, kiemelten Belgrád, Brno, Krakkó, Ljubljana, Łodz, Pozsony, Prága és Varsó
Indul a Hype&Hyper új tematikus hónapja: a Dialog!
design

Indul a Hype&Hyper új tematikus hónapja: a Dialog!

A legtöbb interjúban, ami a covid alatt és annak hatására megváltozott életünkről készül – mindegy, mely terület szakértőjét kérdezik –, az egyik leggyakoribb válasz a digitalizáció szerepének hangsúlyosabbá válása az életünkben. Mivel a digitális forradalom már jóval a világjárvány előtt elkezdődött, ezért nem meglepő, hogy egy ilyen globális fenomén okán is ez