A Kamay Ko búcsút int a műanyagnak

A Kamay Ko búcsút int a műanyagnak

A budapesti székhelyű Kamay Ko márka egyik alapelve a fenntarthatóság: termékeik nemcsak azok anyagában és gyártásában környezetkímélőek, hanem a mindennapi fenntartható életet is segítik. Mivel az emberiség által elhasznált összes műanyag nagy valószínűséggel még mindig megtalálható valahol a Földön, éppen ezért a Kamay Ko most búcsút int neki. Ráadásul egy kis ázsiai hangulattal fűszerezve. Mutatjuk!

A márka új termékeinek tervezésében az egyik fő inspirációs forrást az ázsiai országok kultúrája, annak divatvilága, és az ott élő emberek mindennapjai jelentik: az új Goodbye Plastic szettek megalkotásában most a kínai és más Ázsiából származó diaszpóra közösségek életét vizsgálták és dolgozták fel. Így a kollekció a New York-i és a budapesti Chinatown-ban megtalálható, klasszikus zacskómintákat menti át egy új köntösbe, amiben tovább élhetnek környezetbarát életet. Ezek a minták nemcsak nagyon jellemzőek ezekre a negyedekre, de a használóik számára évtizedes jelentést is hordoznak magukban: ezek az érzelmek és generációs emlékek nem veszhetnek el a zacskók eltűnésével, ezért is adaptálták azokat új, fenntartható formában.

A Kamay Ko által megálmodott termékek a Capa-ösztöndíjas Szalay Krisztina fotóin köszönnek vissza, aki már hat éve örökíti meg az egykori Ganz-gyártelepen található Kínai-piacon dolgozók mindennapjait.

Fotók: Szalay Krisztina

Kamay Ko | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Generációkat köt össze az újragondolt szlovén zeneiskola
architecture

Generációkat köt össze az újragondolt szlovén zeneiskola

A legtöbben nosztalgikus bájjal emlékszünk vissza az iskolai épületeinkre: jellegzetes bútorok, századfordulós épületek, zöld táblák és még megannyi ikonikus részlet hever az emlékezetünkben. Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítunk a közterek és a közintézmények komfortos kialakítására, amiből az iskolák sem maradhatnak ki, hiszen rengeteget jelent a legkisebbeknek is az esztétikus környezet.
3 prágai designmárka, ami inspirál minket
design

3 prágai designmárka, ami inspirál minket

Szimpatikus karakterek és lélekmelengető megoldások. Ez a három prágai márka garantáltan vidámságot csempész az otthonokba. Ismerjétek meg az In August Company, Pauline Hagan és a Lappa Studio tárgyait! In August Company Az In August Company-ben a jatékosság, a jókedv és a tárgyak szeretete manifesztálódik. A márka tulajdonosai, Karolína Stryková és
Régi szovjet sportöltözőből kialakított kávézó és SUP paradicsom
architecture

Régi szovjet sportöltözőből kialakított kávézó és SUP paradicsom

Az egykori szovjet sportöltözőből átalakított White Rabbit Surf Café égisze alatt egy hangulatos kávézó, egy SUP deszkakölcsönző és az ukrán kisváros legújabb közösségi központja egyesül. A különleges ívben bontott, fehérre mázolt téglafalak, és a felsejlő terrakotta árnyalatok teremtik meg az enteriőr karakterisztikáját. A tulajdonos házaspár, Natalia Solovey belsőépítész és Oleg