fbpx
Nyomj Entert

A Kamay Ko búcsút int a műanyagnak

A budapesti székhelyű Kamay Ko márka egyik alapelve a fenntarthatóság: termékeik nemcsak azok anyagában és gyártásában környezetkímélőek, hanem a mindennapi fenntartható életet is segítik. Mivel az emberiség által elhasznált összes műanyag nagy valószínűséggel még mindig megtalálható valahol a Földön, éppen ezért a Kamay Ko most búcsút int neki. Ráadásul egy kis ázsiai hangulattal fűszerezve. Mutatjuk!

A márka új termékeinek tervezésében az egyik fő inspirációs forrást az ázsiai országok kultúrája, annak divatvilága, és az ott élő emberek mindennapjai jelentik: az új Goodbye Plastic szettek megalkotásában most a kínai és más Ázsiából származó diaszpóra közösségek életét vizsgálták és dolgozták fel. Így a kollekció a New York-i és a budapesti Chinatown-ban megtalálható, klasszikus zacskómintákat menti át egy új köntösbe, amiben tovább élhetnek környezetbarát életet. Ezek a minták nemcsak nagyon jellemzőek ezekre a negyedekre, de a használóik számára évtizedes jelentést is hordoznak magukban: ezek az érzelmek és generációs emlékek nem veszhetnek el a zacskók eltűnésével, ezért is adaptálták azokat új, fenntartható formában.

A Kamay Ko által megálmodott termékek a Capa-ösztöndíjas Szalay Krisztina fotóin köszönnek vissza, aki már hat éve örökíti meg az egykori Ganz-gyártelepen található Kínai-piacon dolgozók mindennapjait.

Fotók: Szalay Krisztina

Kamay Ko | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük