fbpx
Nyomj Entert

Poszt-Covid optimizmus nyári kollekcióba ültetve | Kamay Ko

Frissen debütált a budapesti bázisú Kamay Ko márka nyári kollekciója, az It’s Fine, azaz Minden rendben van. Jól variálható fazonok, természetes matériák, megnyugtató pasztellszínek és különleges kollaborációk születtek az élhető fenntarthatóság jegyében. A márka alapítójával a kollekció Launch Party-ján beszélgettünk.

Sziládi Noémi tervező és jobbkeze, Eichner Viktor idén januárban mutatta be a nagyközönségnek a Kamay Ko-t, amelyet őszinte, egyedi és csodálatos emberek számára készült, környezettudatos márkaként definiálnak. Az It’s Fine kollekció igazi nyári fellélegzés, friss és optimista újrakezdés egy nehéz időszak után. A Paradigma Ariadné épületei előtt, Sándorfalván készült, éteri hangulatú kampányfotók Varga Matti munkáját dicsérik  

A tervezés során kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a limitált darabszámban készülő ruhadarabok a lehető legtöbb női alkaton mutassanak jól, közben legyenek könnyen kombinálhatók egymással és a már meglévő ruhatárakkal. A tunikák, kimonók, lenge nadrágok, ruhák és pólók mind kontrasztos hímzéseket kaptak, amelyek jókedvet csempésznek a kifinomult összhatásba. Az egyik legizgalmasabb fejlesztés a száz százalékban újrahasznosított nejlonzacskókból készült színes táska, amelyet öv- és oldaltáskaként is lehet hordani.

A kollekcióhoz izgalmas kollaborációk is kapcsolódnak. Szilágyi Sapival, azaz SAPI-val közösen egy ezüstékszer-kollekció valósult meg, amelyben szintén megjelenik a minden oké kézjel. Hajgató Sárával, a Botanika tervezőjével együttműködve pedig teljes mértékben természetes eljárásokkal festett kendők készültek. A lilás árnyalatokért például bíbortetvek pigmentanyagai felelnek ezeken.

A márkának továbbra is fontos része a körömminta-tervezés: Noémi a brand vizualitásából inspirálódott kompozíciókat kreál. „Mivel az egyetemen nem csak bőrösként, hanem mintatervezőként is végeztem, mindig is a felfogásom része volt, hogy mintákban gondolkozzak. Míg egy táskán vagy terméken megjelenő minta hosszú távú elköteleződés, addig a köröm azért izgalmas felület, mert átmeneti alkotásokat lehet létrehozni, egyfajta rövid vidámságokat” – osztotta meg velünk Noémi. Mindez a brand nevével, a Kamay Ko-val is összefüggésben áll, hisz ez a szókapcsolat filippínó nyelven annyit tesz, hogy az én kezem.

Kamay Ko | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük