fbpx
Nyomj Entert

A létezés örök folyékonysága | A FAINA új kollekciója

A nyári napforduló napján, a természetes megújulás idején az ukrán FAINA minden évben új kollekciót mutat be. A legújabb, PLYN nevet viselő sorozat a létezés végtelen folyékonyságát önti bútorok és vázák formájába.

A PLYN ukránul áramlást jelent. Az új kollekció folyékony formáit, puha bútorait és áramló vázáit a víz inspirálta, mely a márka számára a képlékenységet és az elfogadást testesíti meg. „A mai világ rugalmasságot követel tőlünk. A vízhez hasonlóan – amely különböző formákat képes felvenni anélkül, hogy elveszítené lényegét – nekünk is őszintének kell maradnunk önmagunkhoz, és el kell fogadnunk az élet tomboló áramlását.”

A művészet örök nyelvét használták a finoman áramló fotel és kanapé tervezésekor. A hatalmas tömbök ereje a tengerparti köveket idézi, melyek keménységét puha felületekkel és nőies ívekkel lágyították. A kollekció szentimentális, szoborszerű vázái a víz szilajságát tükrözik, amely túlcsordul a parton és sokféle formát ölt. Minden darab a gutnytstvo nevű ősi ukrán technikával, kézzel készült, így minden váza egyedi, élő lélekkel rendelkezik. Még két egyforma darab is különböző – vastagságában, formájában, tónusában.

FAINA | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük