fbpx
Nyomj Entert

A Pyton Place kiállítás bemutatta, hogy hogyan hatott a Bauhaus a norvég designra

Az oslói székhelyű Pyton kollektíva a norvég művészet, design és kézművesség több mint 50 példáját mutatta be a Pyton Place kiállításon a London Craft Weeken. A Pyton Place célja, hogy elmesélje annak történetét, hogy a modernizmus hogyan hatott a Norvégiában létrehozott hagyományos kézműves gyakorlatokra és az ennek eredményeként előállított tárgyakra. A kiállítást a Norwegian Crafts támogatta, és a London Craft Week egyik fő eseménye volt.

A május 11. és 15. között a Cromwell Place-ben bemutatott kiállítás a század közepén élő norvég tervező, Edvin Helseth jellegzetes fenyőbútorait párosította Sigve Knutson és Tron Meyer tárgyaival és alkotásaival, emellett számos történelmi és kortárs szobrászati ​​és funkcionális tárgyat és műalkotást adtak hozzá.


Richard Øiestad és Are Blytt, a Pyton Place mögött álló két Pyton-tag szerint a cél az volt, hogy megmutassák, a modernista mozgalom nem csupán egy kollektív stílus, hanem egy sor változatos, magasan kidolgozott alkotást is eredményezett. A Bauhaus fontos szerepet játszott abban, hogy Norvégia átvette a modernizmust és a 20. század elején fiatal norvég tervezőket vonzott a Bauhaus újító szelleme.

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük