fbpx
Nyomj Entert

A Studio11 egy kis art decót csempészett a város szívébe

A kolozsvári Studio11 különleges, mégis mindennapi projekttel állt elő: egy régi ház felújítása nem hangzik túl kivételes munkának, de a végeredmény annál tökéletesebb lett.

Az építész stúdió egy belvárosi lakást gondolt újra, ami Airbnb-szállásként szolgál, így fontos volt az egyedi és modern design kidolgozása. Ehhez a legjobb választás az art deco stílus, hiszen jól keveredik benne a klasszikus és a korszerű megjelenés. Az eredmény egy nonkomformista kialakítású lakrész a modern és az elegáns kombinációjának kiválóan kidolgozott részleteivel.

Színek terén fontos volt a kontrasztos, de mégis harmonikus árnyalatok használata: a lazacszín, a sötétzöld és az arany keveredése luxusenteriőrt érzékeltet. A geometrikus formák egyértelmű jellemzői az art deco belsőépítészeti ismérveinek.

Az egzotikus tárgyak és elemek használata szintén az art deco sajátossága, ennek eredete a turizmus akkori fellendüléséhez köthető. Az egzotikum tökéletesen egészíti ki a letisztult alkotóelemeket. Elengedhetetlen velejárója az art deconak az igazán időtálló és extra kiegészítő: a márvány, melynek használata egyszerre praktikus és fényűző. A minimál formák, a gyengédség és a funkcionalitás a mai napig trendivé teszik ezt a lakberendezési stílust.

Studio 11 | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük