East by KONNTRA | 5 Instagram-profil, amit érdemes követni!

East by KONNTRA | 5 Instagram-profil, amit érdemes követni!

Nemcsak egy bár, hanem a kultúra és a közösség színtere, ahol az új művészek és tervezők felfedezése növények és különféle természetes italok mellett zajlik; egy Ljubljanában és Szkopjében működő, fenntartható divatmárka, egy illusztrátor, valamint jugoszláv iparművészeti tárgyak gyűjteménye: a mai listánkban ilyen témák közül válogathattok. A KONNTRA építészeti stúdió által ajánlott Instagram-profilok következnek!

Új cikksorozatunkban egy-egy város bemutatására fókuszálunk, de a KONNTRA építészeti stúdió egyik erőssége, hogy az alapítók különböző kulturális háttérrel rendelkeznek – éppen ezért rendhagyó módon ezúttal több várost is megismerhetünk saját szemszögükből. Most olyan Instagram-profilokat emeltek ki, amelyeket nektek is érdemes felfedezni.


@bar_botanicar


@evgenijazafirovskadesign


@andrea_iris


@made.in.yugoslavia


@konntra_


Fedezzétek fel East by KONNTRA cikksorozatunk előző részeit is, amelyekben az építészeti stúdió inspiráló könyveket, kelet-európai épületeket, helyeket gyűjtött össze, valamint zenéket és egy filmet is ajánlottak.


A STÚDIÓRÓL

A KONNTRA egy Szlovéniában, Macedóniában és Horvátországban működő építészeti stúdió, amit Erik Jurišević, Mirjana Lozanovska és Silvija Shaleva alapított 2018-ban. Építészeti projektjeik bemutatása kapcsán kortárs, karakteres és színes szemléletmódjuk által váltak ismertté: építészeti kollázsaik minden érzékszervünk bevonásával adják át az adott térhez kapcsolódó térélményt. A szimbolikus asszociációk – egyfajta grafikai kiáltványként – lehetőséget adnak a terek mögött húzódó történetek megértésére.

KONNTRA | Web | Facebook | Instagram


Újonnan induló East by cikksorozatunkban kelet-európai városokat mutatunk be kreatívok szemszögéből. Olyan könyveket, épületeket, helyeket és egyéb kreatív tartalmakat gyűjtöttünk össze, amelyek új perspektívát nyújtanak a városok felfedezésére. A sorozatban az Othernity-ben, a 2021-es Velencei Biennále Magyar Pavilonjának kiállításában résztvevő építészeti stúdiókat kérdeztük.

továbbiak
Egy magyar-indiai festőnő lett az AERON új kollekciójának múzsája
divat

Egy magyar-indiai festőnő lett az AERON új kollekciójának múzsája

Áron Eszter budapesti designer védjegye, hogy kollekcióihoz szezonról szezonra erős női karaktereket választ inspirációként, hogy ruhái aztán szintén erős nőket inspirálhassanak és szabadíthassanak fel hétköznapi gátlásaik alól. A legfrissebb Prefall 2021-es kollekció ihletője nem más, mint Amrita Sher-Gil kalandos életű magyar-indiai festőnő. Az AERON márka alapítója, Áron Eszter több generációs
Grandiózus olimpiai üst a Nendótól
design

Grandiózus olimpiai üst a Nendótól

A Tokiói Olimpia megnyitóünnepségének fénypontja szó szerint a lángra lobbantott, tűzvirágként kinyíló üst volt. A hatalmas szerkezetet stílszerűen Tokió egyik legismertebb designstúdiója, a Nendo tervezte. A Nendo elmondása alapján a hatalmas fehér szerkezet a napot, valamint a belőle nyerhető energiát és életerőt szimbolizálja. A víz-és tűzálló, röplabdára emlékeztető formáról tíz
Designverseny a parmezánsajt oltárán
design

Designverseny a parmezánsajt oltárán

A Parmigiano Reggiano® Design Challenge az olasz gasztronómiát és designt ötvözi: a verseny célja, hogy a tárgykultúra segítségével fokozza az étkezés élményét, a fődíj pedig egy olasz álomvakáció. A Parmigiano Reggiano, Olaszország egyik legkedveltebb sajtja közel ezer éve készül ugyanazokkal a módszerekkel és alapanyagokkal. A most meghirdetett designverseny a parmezán