A világ első olvadásbiztos jégkréme | Bompas & Parr

A világ első olvadásbiztos jégkréme | Bompas & Parr

Elég bizarr, de a világ első olvadásbiztos fagyijának elkészítéséhez a food design pápái egy második világháborús technikát használtak fel.

A Bompas & Parr food design-stúdió forradalmasíthatja a jégkrémipart. Szakembereik egy olyan jégkrémet kísérleteztek ki, mely sokkal lassabban indul olvadásnak, mint a hagyományos fagyik: 24 fokon akár egy órán keresztül is kellően hűvös marad.

Az ötletet állítólag a klímaváltozás miatt egyre forróbbá váló nyarak adták a londoni stúdiónak – úgy érezték, a világnak most már tényleg szüksége van az olvadásbiztos jégkrémre. Az extraerős jég receptjéhez Geoffrey Pyke-nak a második világháború alatt, hadi célból kifejlesztett innovációját használták fel.

Az eredeti, Pykrete-nek becézett anyaghoz fűrészpor és cellulóz keverékét használta fel Pyke. Az elegyet vízbe keverte, majd lefagyasztotta. A jégkrémhez természetesen nem ezeket az alapanyagokat vetették be a designerek: az el nem olvadó jégkrémhez gyümölcsrostokat használtak fel.

A forradalmi jégkrémeket 2018 augusztusában mutatták be a British Museumban egy ételekkel foglalkozó kiállításon. Hogy miért nem terjedtek el azóta szélesebb körben, az rejtély marad.

Forrás: Dezeen

továbbiak
Megérkezett az új, limitált YKRA-kollekció
divat

Megérkezett az új, limitált YKRA-kollekció

Felhőkarcolók New Yorkból, gondolák Velencéből, szörfösök Mauiról és felukka vitorláshajók a Nílusról: az YKRA új, limitált táskakollekciója a világ egzotikus tájaira repít minket. Mutatjuk a Balázs Viola illusztrációival készült JETSET mini-kollekciót! Az YKRA-táskák egyre gyakrabban bukkanak fel a világ különböző pontjain, így adott volt, hogy a márka az utazás témáját
Méz, tiszta forrásból | Droppe Honey
branding

Méz, tiszta forrásból | Droppe Honey

A Droppe Honey egy beteljesült álom története, méghozzá letisztult, ízléses kivitelben. Schumayer Péter gyermekkorának nagy részét méheket is tartó nagymamájának kertjében töltötte, majd két évtizednyi kereskedelmi múltat követően saját márkát indított. Hogyan kerül méz egy arckrémes tégelynek látszó üvegbe, és mi van az akác- és hársmézen túl? Mézek, ahogy még
Óriás babaházakba költöztek a GENTLE MONSTER szemüvegei
branding

Óriás babaházakba költöztek a GENTLE MONSTER szemüvegei

Az extravagáns napszemüvegeiről híres GENTLE MONSTER márka szokatlan közegbe ágyazva mutatja be aktuális kollekcióját. A brand divatkiegészítői ezúttal a hozzájuk hasonlóan dél-koreai popsztárral, Jennie-vel közösen megálmodott, hatalmas babaházakban vehetők szemügyre. A „Jentle Home” [https://www.gentlemonster.com/stories/jentle-home/] névre keresztelt kollekcióban oversize és retró hangulatú szemüvegkeretekkel találkozhatunk, különleges tálalásban