Nőiségben az erő | Ada Jarzębowska lengyel grafikus

Nőiségben az erő | Ada Jarzębowska lengyel grafikus

A lengyel grafikus a kollázsok és kézzel készített rajzok szerelmese, képein erős női karakterek elevenednek meg.


Ada Jarzębowska a toruni Nicolaus Copernicus és a Barcelonai Egyetem képzőművészeti karán tanult. Jelenleg a lengyel Poznań városában lakik és dolgozik, noha illusztrációi jóval messzebre is eljutnak, ugyanis világszerte dolgozik kulturális intézményekkel, ruhamárkákkal és zenekarokkal is.

Egyik leglátványosabb kollaborációja a szingapúri Momme Studioval valósult meg, aminek keretében az asztrológia témáját dolgozta fel illusztrációiban. A kollekció címe „A négy elem”, miután a zodiákus minden egyes jegye köthető a tűz, a víz, a föld és a levegő elemekhez.

A három különböző grafikát selyemkendők formájában vásárolhatjuk meg, amelyek a tradicionális japán vázák vizuális világát idézik fel és mindegyikben megjelenik az összes elem egy-egy szimbóluma.

Visszatérő témája a nőiesség, azonban képein egyaránt megjelennek valós jelenetek – mint például egy uszoda, vagy egy saját ágyában pihenő nő – és mágikus témák is, mint ahogy az egész tengert hajában hordó lány esetében megfigyelhető.

Leginkább a nagyvárosok, azok régi negyedei és a fák inspirálják munkájában, amik szintén gyakran visszaköszönnek motívumként is. Az alább látható képet – amely a Franta Group karácsonyi kampányához készült animációjának egy részlete – például a karácsonyi városi forgatag ihlette.

Ada Jarzębowska | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: illustration.adajarzebowska, mommestudio

továbbiak
Nem minden Budapest! Veszprémi gasztro-ajánló 1. rész
lifestyle

Nem minden Budapest! Veszprémi gasztro-ajánló 1. rész

Bár szeretjük a főváros állandóan változó, pezsgő atmoszféráját, nem létezhetünk szemellenzővel. Fontos, hogy felfedezzük a vidéki városok egyre élettelibb művészeti, design- és gasztroszcénáját, hiszen nagyon szerethető történetek, magas minőség és fantasztikus koncepciók születnek éppen azért, hogy távolabb is mutassanak valamit, ami több és jobb. Valamit, amiért megéri utazni, de a
Zene füleidnek – a legforróbb hip-hop előadók az A38 ajánlásával
lifestyle

Zene füleidnek – a legforróbb hip-hop előadók az A38 ajánlásával

A Hype&Hyper új sorozatában az A38 segítségével minden hónapban friss, európai művészeket mutatunk be, akikre már most érdemes odafigyelni, mert jó úton haladnak a világsztárság felé. Elsőként jöjjön a hip-hop műfaj legjava, grátisz playlisttel! Porto Morto (HR) A héttagú Porto Morto az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetésének számít a
Zene ihlette ételek | Sessions a Hard Rock Hotelben
Hard Rock Hotel

Zene ihlette ételek | Sessions a Hard Rock Hotelben

Egészen kicsi koromból fel tudok idézni olyan emlékeket, amikor Hard Rock Café feliratos pólókban láttam embereket, a ruhadarabokon pedig minden esetben ott díszelgett egy-egy város neve is. Budapesten bő tíz évvel ezelőtt jelent meg a legendás étteremlánc, 2022-ben pedig a Hard Rock Hotel is megnyitotta kapuit. Most lehetőségünk volt rá,