fbpx
Nyomj Entert

Barangolás Szlovénia mesés tájain | Felső-Krajna vidék

Az ünnepek elmúltával újra visszatérünk a szürke, hideg, szeles januári hétköznapokhoz. Bár a tél még két hónapig velünk marad, azonban lélekben már elkezdhetjük tervezgetni az első tavaszi túránk útvonalát. Kedvcsinálónak az észak Szlovéniában található csodálatos Felső – Krajna vidékét mutatjuk be, ahol a hófödte hegycsúcsok, a festői szépségű vízesések és a smaradg színű tavak találkoznak egymással.

Aki egy kicsit hosszabb kirándulást szeretne tenni, miközben minél több természeti kincshez is ellátogatna, annak ez a Krajnska Gora városából induló túra tökéletes választás. Az első szakaszon a séta mellett dönthetünk úgy is, hogy biciklire pattanunk, mert a szlovén-olasz határon fekvő Belopeške-tavakig kerékpárút vezet. A túra során nem ez az egyetlen rész, ahol a hegyek és a szinte tükörként csillogó víz összeérnek. Olaszország felé tovább haladva a Rabelj-tó fákkal övezett partja várja a pihenni vágyókat. Nyaranta a víz hőmérséklete eléri a 20 fokot, így fürdésre és a különböző vízisportok gyakorlására is tökéletesen alkalmas.


Visszafelé Bovec irányába érdemes elindulni, mert ezen az úton a sziklás hegycsúcsok között a zöld oázist alkotó Boka- és a Virje-vízeséseket is megcsodálhatjuk. A közelben található Svinjak-hegy csúcsára felmászva lélegzetelállító panoráma tárul a kirándulók elé. Ha több napot szeretnénk a környéken tölteni a festői szépségű Soča-völgy, a mesébe illő suniki víziliget vagy a nyugalmat árasztó Jasna-tó is szemet gyönyörködtető látnivalók lehetnek.

Fotók: ljubeznice.si

Forrás: Bled, Ljubeznice, WildSocaHouse

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük