Barna-zöld arculatot kapott az ukrán Laskarda cipőmárka | Dmytro Khrunevych

Barna-zöld arculatot kapott az ukrán Laskarda cipőmárka | Dmytro Khrunevych

Dmytro Khrunevych, a Kijevben élő grafikus többek között márkaépítési és csomagolási koncepciók megalkotásával foglalkozik – legutóbb az ukrán Laskarda bőrcipőmárkalánc vizuális identitását dolgozta ki.

A tervező a projektjeiben végzett koncepciófejlesztéseket jellemzően merész elemekkel, illetve stílusos tipográfiával közvetíti, nem mellőzve az erős kontrasztokat és színeket. Az egységesség és a felismerhetőség jelenti a sikert, ezért kiemelten figyelembe veszi a célcsoportot, a piaci pozicionálást és minden olyan részletet, ami az eredményességhez szükséges lehet.

A Laskarda szlogenje egyrészt az általuk nyújtott kifogástalan minőséget és szolgáltatást hangsúlyozza, másrészt a márka fő kereskedelmi termékére utal – ebből merített inspirációt. „Minden nyom azzal kezdődik, hogy a cipő egy bizonyos ponton érintkezik a talajjal, és azzal a pillanattal ér véget, amikor az ember felemeli róla a talpát. Ezek a pontok (körök) az identitás kulcsfontosságú elemei” – meséli a grafikus.

Ennek mentén a lekerekített sarkok és a kör alakú formák a branding egészében visszaköszönnek, így a modern, sans serif típusú logóban is. A fő színeket illetően pedig a barnára és a zöldre esett a választás, melyek a termék fő anyagának, a bőrnek az autentikus és természetes eredetét jelképezik.


Fotók: Artur Verkhovetskyi

Dmytro Khrunevych | Behance | Instagram
Laskarda | Facebook | Instagram

Forrás: Design & Paper

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal