Like a local #1 – Bake my Day, Alaplé Bár, Cho Coco

Like a local #1 – Bake my Day, Alaplé Bár, Cho Coco

Budapest bizony tele van jobbnál jobb delikáteszekkel, kávézókkal, pékségekkel – főleg, ha tudod, hol keresd őket. Lehet éppen a belváros közepén, vagy egy eldugott külkerületi kis utcácskában, mi megtaláljuk. Új sorozatunkban minden hónapban kétszer, 3-3 gasztrohelyet mutatunk meg, ami az én aktuális kedvencem, inspirációt adva akár gyors ebédhez vagy kreatív főzés előtti bevásárláshoz.


Bake My Day Hegyvidék

1126 Budapest Böszörményi út 34.

A Bake My Day történetét csak szeretni lehet – az alapítók, Szabó Péter és Takács Zoltán különböző irányok tökéletes metszetét találták meg. Zoltán pékként több helyen dolgozott és saját helyről álmodott, Péter pedig megváltozott munkaképességűek integrációját segítette vállalkozásával, call centeres és takarítói munkákat biztosítva. A sztori 2018-ban indult Őrmezőn, majd nem sokkal később egy hegyvidéki, majd ebben az évben egy Attila úti fejezettel folytatódott. A pékségekben igazán színes csapat gyűlt össze és mindenki megtalálta a helyét, a remek kézügyességű, vak péktől kezdve a depresszióval küzdő vagy épp hiperaktív kollégáig, de szociálisan érzékeny, ép munkatársak is vannak.

A munkamenetet ehhez mérten osztották fel, minden feladat testreszabott, a legfontosabb azonban az elfogadó, szeretetteljes atmoszféra, amely a vásárlókra is hat. Arról nem beszélve, hogy a termékek is nagyszerűek, a görög joghurtos rozskenyér napokkal később is tökéletesen friss, ráadásul a kevés péktermékek egyike, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatok. A Böszörményi úton lévő egységbe azonban nemcsak ezért, de egy kakaós csigáért, pacsniért, kávéért vagy akár kéksajtos steakes szendvicsért is érdemes beugrani, garantáltan mosolyogva fogsz távozni.

Bake My Day | Web | Facebook | Instagram

Alaplé Bár

1024 Budapest Lövőház u. 12.

Egy jó leves egy jó alaplével kezdődik – tudja ezt mindenki, aki főzött már úgy vasárnapi húslevest, hogy szombaton kezdte. A csontok lassú tűzön, órákon át tartó rotyogtatása ugyanis nemcsak az ízeknek tesz jót, de bizonyítottan pozitív egészségügyi hatása is van, ami akár terápiás/regenerációs célra is használható. Rengeteg ásványi anyagot, vitamint, kollagént, aminosavat nyerhetünk így, ami ápolja az ízületeket, izomszöveteket és a bélflórát, összességében pedig támogatja az immunrendszert. Nincs mindig azonban az embernek ideje vagy kedve órákon át ezzel ügyködni, ezért robbant üstökösként az Alaplé Bár felbukkanása 2020-ban, ami Király Évi dietetikus fejéből pattant ki.

A Lövőház utcai kis üzletben (amit azóta egy másik is követett a Nagymező utcában) csirke- és marhaalaplevet vásárolhatunk különböző ízesítésekben (pl. keleties vagy fermentál cékla levével kevert szégyenlős) és kiszerelésben, így akár pohárból is kortyolhatjuk útközben. A hűvös napokon jobban esik, mint bármilyen kávé, de akár készülhetsz előre is, és beintegrálhatod a heti menübe: az én jelenlegi kedvencem éppen ezért a natúr marha alaplé, amitől bármilyen házilag készített, fűszeres borscs vagy ramen leves a mennybe megy.

Alaplé Bár | Web | Facebook | Instagram

Cho Coco The Cafe & Chocolate Shop

1013 Budapest Pauler u. 7.

Ha szeretnél túllépni az üzletláncokban kapható csokoládék egyhangú kínálatán, ha tökéletes ajándékot keresel egy édesszájúnak, vagy ha megkóstolnál egy magyar bean-to-bar csokoládéból készített forró csokit, esetleg egy specialty cappuccino mellett frissülnél fel, a budai Cho Coco a Te helyed. A csokibolt több mint 10 évvel ezelőtt nyitott nem messze a Krisztina tértől, de pár éve teljes ráncfelvarráson esett át, miután Pintér Kristóf és Csima Ajna tulajdonába került. Kristóf korábbi marketinges tapasztalatait és a csokoládék iránti szenvedélyét ötvözve gondolta újra a márkát, az eredmény pedig egy valóságos ékszerdoboz, ami egyúttal “veszélyes” is – kizárt dolog ugyanis, hogy üres kézzel távozol, még akkor is, ha csak egy gyors kávéra ugrottál be.

A fogadtatás mindig nagyon kedves, szívesen segítenek bármiben és akár céges ajándékcsomagok készítését is vállalják. Nagyon szeretem, hogy megmutatják a hazai kis csokimanufaktúrák termékeit, de a neves külföldi márkák termékei is kaphatók, mint a Menakao. Most, hogy jön a karácsony, különösen érdemes meglátogatni a boltot, hiszen a kínálat ünnepi színt öltött – ráadásul a borok felhozatala is nagyon erős, köszönhetően a családi boros szakértelemnek.

Cho Coco | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Szalay Krisztina

továbbiak
Twisted #5 – Rendhagyó ételpárosok
lifestyle

Twisted #5 – Rendhagyó ételpárosok

Ízlések és pofonok – mondjuk akkor, amikor kedvelünk valamit, amit más éppen nem szeret, vagy éppen mi botránkozunk meg az ő választásain. Bizonyos kombinációk ugyanis furcsának tűnhetnek elsőre, mégis működnek a valóságban. Aktuális epizódunkban jöjjenek a híres-hírhedt párosok! Valószínűleg mind hallottunk már valakiről, aki ismer valakit (ugye), aki nem úgy fogyaszt
Egységben az erő – Crab Babette sommelier
lifestyle

Egységben az erő – Crab Babette sommelier

Még csak 28 éves, de törékeny(nek tűnő) fizikuma mögött hatalmas szív, elképesztő kitartás és nagy alázat lakozik. Azt mondja, a borok mesélnek helyette, de ha mégis belekezd történeteibe, rájövünk, hogy négy élet is kevés lenne arra, amit ő már megélt. Ismerd meg Crab Babette, a BoReTT alapítójának történetét! Azt
Megnyitott a Hard Rock Hotel ünnepi csodavilága, a Star Chalet
lifestyle

Megnyitott a Hard Rock Hotel ünnepi csodavilága, a Star Chalet

November 24-én megnyitotta kapuit a Hard Rock Hotel Budapest ünnepi különlegessége, a Star Chalet, ami tulajdonképpen régóta dédelgetett gyermeki vágyaink beteljesülése, csupán valamivel felnőttesebb kontextusban. A Hard Rock Hotel téli világa az úgynevezett passzázs részében épült, azaz a külső térben kapott helyet, ezzel pedig tökéletesen ötvözi a téli hangulathoz elengedhetetlen