Bejelentették a 2023-as Salone del Mobile tematikáját

Bejelentették a 2023-as Salone del Mobile tematikáját

Három év után végre ismét az eredeti tavaszi időpontban, április 18. és 23. között rendezik meg Európa legfontosabb lakberendezési- és designkiállítását Milánóban.

Az elmút három évben, ahogy minden nagy rendezvény, a Salone del Mobile is megküzdött a koronavírus rémével: volt, hogy elmaradt, és olyan is, hogy a hagyományos tavaszi időpont helyett ősszel kellett megtartani. Jövőre végre visszatérhetnek a szervezők a szokásos, áprilisi időponthoz, és ezzel együtt több tanulságot is hoznak pandémiás időszakból, így az idei kiállítás kulcsszava a kapcsolódás lesz.

A helyszín ugyan a szokásos milánói komplexum lesz, de teljesen újraszervezik a layoutot, hogy jobb áramlást biztosítsanak az egyes részlegek közt – ehhez egy helyi építészirodát, a Lombardini22-t bízták meg. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi terek kialakítására is, hiszen nemcsak azért érkeznek a látogatók, hogy szemlézzék a kitelepült cégek újdonságait, hanem azért is, hogy ismeretségeket kössenek.

Jövőre érkezik a kétévente megrendezett társkiállítás, a világításra fókuszáló Euroluce és a feltörekvő designerekkel foglalkoztató SaloneSatellite is, amely ezúttal a Building the (im)possible. Process, Progress, Practice címet kapta.

További információ a kiállításról itt.

Forrás: Wallpaper
Fotók: Salone del Milano

továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,