Bejelentették a 2023-as Salone del Mobile tematikáját

Bejelentették a 2023-as Salone del Mobile tematikáját

Három év után végre ismét az eredeti tavaszi időpontban, április 18. és 23. között rendezik meg Európa legfontosabb lakberendezési- és designkiállítását Milánóban.

Az elmút három évben, ahogy minden nagy rendezvény, a Salone del Mobile is megküzdött a koronavírus rémével: volt, hogy elmaradt, és olyan is, hogy a hagyományos tavaszi időpont helyett ősszel kellett megtartani. Jövőre végre visszatérhetnek a szervezők a szokásos, áprilisi időponthoz, és ezzel együtt több tanulságot is hoznak pandémiás időszakból, így az idei kiállítás kulcsszava a kapcsolódás lesz.

A helyszín ugyan a szokásos milánói komplexum lesz, de teljesen újraszervezik a layoutot, hogy jobb áramlást biztosítsanak az egyes részlegek közt – ehhez egy helyi építészirodát, a Lombardini22-t bízták meg. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi terek kialakítására is, hiszen nemcsak azért érkeznek a látogatók, hogy szemlézzék a kitelepült cégek újdonságait, hanem azért is, hogy ismeretségeket kössenek.

Jövőre érkezik a kétévente megrendezett társkiállítás, a világításra fókuszáló Euroluce és a feltörekvő designerekkel foglalkoztató SaloneSatellite is, amely ezúttal a Building the (im)possible. Process, Progress, Practice címet kapta.

További információ a kiállításról itt.

Forrás: Wallpaper
Fotók: Salone del Milano

továbbiak
Évtizedek óta nem látott tüntetések Kínában
strategy

Évtizedek óta nem látott tüntetések Kínában

„Az üres papír jelképezi mindazt, amit mondani szeretnénk, de nem mondhatunk.” Az elmúlt hetekben évtizedek óta nem látott tüntetés-sorozat bontakozott ki Kínában: a tüntetők legfőképp a Kínai Népköztársaság lassan három éve húzódó, vasszigorú zérócovid-stratégiája ellen léptek fel, azonban ezzel nem állt meg a követelések sora. A demonstrálók mostanra a kínai
A legújabb háborús fegyver: Facebook
strategy

A legújabb háborús fegyver: Facebook

A modern hadviselés több fronton zajlik. Földön, vízen, levegőben, de ami hasonlóan fontos, a médiában. Aki kontroll alatt tartja a narratívát, óriási előnyből indul. Oroszország a határain belül tudja limitálni a mozgásterét bizonyos médiumoknak, de a háború alatt fontosnak tartotta azt is, hogy tőle nyugatabbra is eljusson a Kreml hangja.
Betűkbe bújva | Regionális ajándékötletek
lifestyle

Betűkbe bújva | Regionális ajándékötletek

A karácsony utáni hosszú, hideg hónapokra mindig jól jön egy-egy könyv – még ha nem is könnyed témákról szól. Olyan közép-kelet-európai szerzők műveit gyűjtöttük össze, amelyek 2022-ben jelentek meg angolul. Így, ha a saját nyelvünkön esetleg nincs fordítás, akkor is van lehetőségünk megismerni őket. Daša Drndic: Canzone di Guerra A