Belső utazásra invitál a Printa SS22 Sentience kollekciója

Belső utazásra invitál a Printa SS22 Sentience kollekciója

A Printa SS22 kollekcióját négy különböző minta határozza meg, amelyeket a tervező, Majoros Zita intuitív módon hozott létre. Így született meg az érzelmek vezérelte kollekció, amely éppen az ösztönös alkotási folyamattól lett igazán autentikus.

A Sentience darabok a tavaszi-nyári szezonra készültek, a funkcionalitásuk mégsem ragad meg csupán a meleg napoknál: a pulóverek, a hosszú ujjú felsők és ruhák, a blézerek és a slouchy nadrágok tökéletesen helyt állnak a kora tavaszi időben, és a hűvösebb nyári estéken is, valamint lehetővé teszik a sokoldalú párosítást, rétegezést. A perzselő napsütést pedig a pillekönnyű ruhák, az aszimmetrikus szoknyák és a könnyed toppok segítik stílusosan átvészelni. Az SS22 kollekció egyik kulcsdarabja a cropped blézer, ami 20 °C felett is megengedi az extra rétegek viseletét. Könnyed darab, ami finom pisztáciaszínben, neutrális szürkében, kockásban és egy bézs-fekete variációban érkezik.


Forrás: Sajtóanyag

továbbiak
Téves riadó a klímaváltozással kapcsolatban? | Interjú Bjørn Lomborggal
community

Téves riadó a klímaváltozással kapcsolatban? | Interjú Bjørn Lomborggal

Generációk aggódnak a klímaváltozás miatt, de vannak, aki úgy vélik, hogy az innováció megoldhatja a jövő legmeghatározóbb problémáit, amelyek talán nem is olyan szörnyűek, mint ahogy a média lefesti őket. Interjúnk Bjørn Lomborggal innovációról, a harmadik világ fejlődéséről, és a klímahisztéria megalapozatlanságáról. Ezzel a címmel jelent meg az új könyved:
Újragondolt bécsi műemlékház a húszas évekből
architecture

Újragondolt bécsi műemlékház a húszas évekből

A Bécsi-erdő nyugati lejtőin található Heuberghaus különlegessége a kontextusban rejlik: az egyszerű szerkezetű ház a húszas évek kiemelkedő építészettörténeti műemléke. Ezt az épületet bővítette és alakította át kellő érzékenységgel az Urbanek Studio. A Heuberg volt az egyik első olyan városrész, amit az első világháború után önszerveződő akcióként hoztak létre azok,
Pasztell- és földszínekben született újjá Berlin egyik legrégebbi mozija
architecture

Pasztell- és földszínekben született újjá Berlin egyik legrégebbi mozija

A német BATEK Architekten stúdió Berlin egyik legrégebbi mozijának, a Yorck Kino Passage tereinek adott új külsőt. Az építészek amellett, hogy tisztelegnek az 1908-ban épült mozi eredeti neoklasszikus stílusa előtt, kortárs hangulatot is teremtettek. A felújítás során az épület nagy boltíves ablakaiból merítettek inspirációt, így a mozi előcsarnokában található bár