Bemutatkoznak az első design LAB szériaérett termékei

Bemutatkoznak az első design LAB szériaérett termékei

Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által 2020 tavaszán indított első design LAB inkubációs program: a hat hónapos gyártási folyamatot követően több mint negyven szériaérett termék született.

A pályázattal, illetve a programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvénnyel kapcsolatosan is hatalmas volt az érdeklődés: negyvenhárom tervező-gyártó páros nyújtotta be jelentkezését, akik közül hét páros kapott támogatási keretet termékeik megvalósításához.

A LOOP család néhány tagja


Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté együttműködésének köszönhetően létrejött LOOP bútorcsalád tizenkét egyedülálló, innovatív termékből áll, melyek tervezésénél a fenntarthatóság is fontos szempont volt.

A MATCH moduláris ülőgarnitúra-család egy lehetséges összetétele

A Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté a MATCH moduláris ülőgarnitúra-családot alkották meg, amelynek egyik különlegessége a kárpitozáshoz használt, PET-palackokból készült szövet és a párnák töltőanyaga, amely a gyártás során keletkezett habhulladékból állt össze.

Egy a Hommage lámpacsalád tagjai közül

A Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós a Hommage lámpacsalád megalkotói. Egyedileg készülő fényvetőkorong és a lámpák porcelánmáza teszi különlegessé a világítótesteket.

A Tangens Office család egy tagja


A Rotte Kft. és Kele Sára a Tangens Office Home irodabútorcsalád fejlesztésén dolgozott, közös munkájuk révén tizenöt különböző, modulárisan összerakható, légies irodabútort született meg home office-hangulatban.

TILES szék


A Balaton Bútor Kft. Lakos Dániel tervezővel kiegészülve valósította meg a TILES széket, amely síkokból és poligonokból építkező formaalkotáson alapul és ergonómiailag is tökéletesre fejlesztett.

Pet Flat

A Tilia 2002 Bt. és Ulmann István olyan intelligens kutyaházat alkottak, amely funkcionális, esztétikus és önfenntartó is egyben: napelemmel, külső és belső kamerával, valamint rejtett világítással látták el.

BERRI lámpa

A POSITION Collective által tervezett és az Úri Lux Kft. által megvalósított BERRI lámpacsalád megformálásának kiindulópontja a portfóliófejlesztés volt, az inspirációt pedig a hóbogyó nevű növény adta.

Az MDDÜ igyekszik segíteni a kész termékek kiállításokon és designplatformokon történő megjelentetését, miközben már szervezik a következő design LAB inkubációs programot, melyre a jelentkezés már megnyílt. További információk ezen a linken.

Fotók: Rácmolnár Milán

MDDÜ | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

továbbiak
A Baltikumból érkezik a MOME új innovációs vezetője
east

A Baltikumból érkezik a MOME új innovációs vezetője

Júniusban foglalja el pozícióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Innovációs Központjának új vezetője. A pozíció betöltésére a MOME és a fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány tavaly novemberben hirdette meg nyílt, nemzetközi pályázatát, amelyet a lett származású Lāsma Ivaska nyert meg. A MOME-nak már közel két évtizede célja az intézmény nemzetközi
Komolyan vett játék │ Unicone
east

Komolyan vett játék │ Unicone

Az ételekkel néha igenis érdemes játszani, ha ugyanis kellő bátorsággal és jókedvvel nyúlunk hozzájuk, végtelen kísérletezésnek adnak terepet. Amikor mindez ráadásul szakmai profizmussal és elhivatottsággal is párosul, a siker szinte garantált: az Unicone újraír mindent, amit eddig a téli fagyiról gondoltunk. A fagyiról könnyű a gyermekkor szabadságára asszociálni. Legyünk őszinték
Trendek, amelyek megváltoztatták a vendéglátást és a gasztrovilágot
branding

Trendek, amelyek megváltoztatták a vendéglátást és a gasztrovilágot

Vákuumcsomagolt ételek, illúzióéttermek és futárok városa – a pandémia által nem kímélt vendéglátóiparnak új stratégiákhoz kellett nyúlnia, melyek következtében fogyasztási szokásaink is változtak. Hogyan lehet ökológiailag tudatos, élményszerű és üzletileg is fenntartható megoldásokkal ételt eladni az online térben? Megnéztük, milyen lokális válaszok születtek a korántsem egyszerű, globális viszonylatban is sokat tárgyalt