Bodobácsokkal és szúnyogokkal hozza el a tavaszt TOMCSANYI új tavaszi/nyári kollekciója

Bodobácsokkal és szúnyogokkal hozza el a tavaszt TOMCSANYI új tavaszi/nyári kollekciója

A TOMCSANYI márkát 2012-ben alapította névadója, Tomcsányi Dóri, aki kollekcióiba rendszerint becsempészi a kelet-európai életérzést a színpaletták, kényelmes és minimalista, de karakteres fazonok segítségével. A márka védjegyét a mintái jelentik, melyek kollekciónként megújulnak, ugyanazt a frissességet és kreativitást elhozva szezonról szezonra. Idén tavasszal és nyáron gyerekkorunk régi ismerőseié a főszerep a magyar márka kollekciójában: bodobácsok, szúnyogok és egyéb ízeltlábúak köszönnek vissza az időtlen, kényelmes női darabokon. Ismerjétek meg ti is TOMCSANYI új kollekcióját, melyről magát Dórit kérdeztük!


Mesélnél az új kollekció mintavilágáról? A bodobács ábrázolásának van személyes tartalma?
Kicsi, jelentéktelen, néha idegesítő élőlényeknek látjuk őket, amik felbukkannak, mikor jön a jó idő – valójában pedig szerves és fontos részei a természetnek. Bodobács, szúnyog, poloska, hangyaraj (a szezon többi mintája)… mind-mind a lényegtelennek tűnő, ám annál fontosabb dolgokat szimbolizálnak. Ugyanígy, a márkánk picinek tűnhet a divatóriások mellett, de mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy ezt a szektort fenntarthatóbbá tegyük. Így mi egyre inkább a rendelésre gyártás irányába mozdulunk, nincsen előre levarrt kész méretsorunk, hogy a túltermelést és pazarlást csökkentsük. Emiatt többet kell várni egy megrendelésre, de a slow life hívei is vagyunk.

Mi inspirált a színpaletta összeállításánál?
Van egy sajátos színpaletta, ami bár szezonról szezonra változik picit, mégis visszaköszön minden egyes kollekcióban. Ilyen például a púder szín, a paradicsom piros és a levendula is.


Mi volt az irányvonal a sziluettek megtervezésénél?
Kényelmes, egyszerű, könnyen hordható, a zsebeknek köszönhetően praktikus fazonok. Mindez olyan természetes anyagokból, mint például a lenvászon, amit kellemes viselni. Most először fürdőruháink is vannak, ezeket újrahasznosított anyagból készítjük. Mivel a printek általában hangsúlyosak, színesek, erősek, ezért a fazonoknál inkább egyfajta modern minimalizmusra törekszem.

Képek: Alianna Albert

TOMCSANYI | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Miért nem létezhet tökéletes világ? - Utópisztikus városok nyomában
community

Miért nem létezhet tökéletes világ? - Utópisztikus városok nyomában

Egy olyan hely, melyet valamilyen eszmerendszer alapján alapítottak – talán így lehetne a legegyszerűbben definiálni az utópisztikus városokat, azonban ezek a települések nemcsak a társadalmi jelentőségük miatt érdekesek, hanem egészen különleges elképzeléseket testesítenek meg. Legyen egy posztapokaliptikus hely vagy egy spirituálisan elkülönült kommuna, azt az érzést keltheti, mintha egy másik univerzumba
Essence of Hungary | Tokaj lankáin
east

Essence of Hungary | Tokaj lankáin

Tokaj–Nyíregyháza régió Északkelet-Magyarország varázslatos térsége. Tokaj Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tisza és a Bodrog folyók találkozásánál, a Kopasz-hegy lábánál fekszik, Nyíregyháza pedig az Észak-Alföld egyik legjelentősebb települése, a Nyírség központja. Tokaj világhírű borairól ismert, de a hozzá közeli Zempléni-hegység csodálatos vonulataival, ikonikus váraival (Rákóczi-vár, Boldogkő vára és Füzér vára) is