Design a konyhádba

Design a konyhádba

Karácsony előtti inspirációs sorozatunkban ma a konyhák trendszetterei felé tekintgetünk, hogy bombabiztos ajándéktippekkel láthassuk el a gasztronómia és a design rajongóit. Ha megbízható, elegáns, időtálló és gyönyörű kiegészítőkkel lepnétek meg valakit, akkor ezeket a zseniális masinákat ajánljuk a figyelmetekbe!


Konyhai robotgép egyenesen az 50-es évekből

Az olasz Bertazzoni család által alapított Smeg már egészen 1948 óta tervez innovatív háztartási kiegészítőket. Nem véletlen, hogy egyik legnépszerűbb termékcsaládjukat is az 50-es évek jól ismert elemei, a lekerekített formák, krómozott részletek és az élénk színek inspirálták, ezzel minden teret könnyen stílusossá és karakteressé varázsolnak. Válogatásunkba ez alkalommal pasztellkék robotgépük került be, amely ergonomikus kialakításának és átgondolt tervezésének köszönhetően masszív, tartós és hatékony társ lehet a konyhában.

Smeg Stand Mixer


Berkel Volano Tribute – a szeletelés nagymesterétől

A mérnöki profizmus találkozik a gasztronómia iránti tisztelettel a Berkel márka több mint 120 éves hagyományában. Ezeket a professzionális gépeket úgy tervezték, hogy maximális megbízhatóságot és pontosságot biztosítsanak, miközben nagy figyelmet fordítanak a részletekre is, ugyanis a Berkel szeletelők kizárólag teljesen kézműves gyártási folyamat termékei. A Volano Tribute egy tradicionális lendkerék meghajtású szeletelőgép, ami designtárgyként sem utolsó, hiszen virágmintás öntöttvas kerekével, aranyozott díszítővonalaival maga a konyhák piros Ferrarija. A gép precizitása is megérdemel néhány elismerő szót, hiszen a sajtok vagy húsok szeletvastagságát egészen tizedmilliméteres osztással állíthatjuk, a pengék pedig garantáltan csak a vágási ponton érintik a termékeket. Nem csak a sonkák rajongóinak ajánljuk jó szívvel!

Berkel Volano Tribute


Sanremo Cube – kicsi de, erős

A Sanremo márka állítása szerint, amikor egy Sanremo kávéfőzőt választunk, akkor nemcsak egy professzionális gép vagy mutatós designtermék tulajdonosaivá válunk, hanem megkapjuk a kulcsot a kávé világába. A listánkon szereplő CUBE a márka eddigi legkompaktabb kávéfőzője, minimalista külseje mögött azonban annál összetettebb technológia és magas teljesítmény rejlik. A gép nemcsak színeiben, de működésében is személyre szabható, egy okos alkalmazással a napirendünkhöz legjobban igazodva akár távolról is irányítható.

Sanremo CUBE


Kenyérpirító az olasz design ikonjától

Ha ikonikus konyhai eszközökről van szó, természetesen nem maradhat ki a listából az Alessi márka aktuális kínálata sem, a Plisé termékcsalád egyik zöld színben pompázó darabját ajánljuk a karácsonyfa alá. A Michele De Lucchi által tervezett Plisé kollekción a redőzött szövetanyagok játékossága köszön vissza, ezzel kifinomult könnyedséget kölcsönözve az otthoni környezetnek. Az itt látható kenyérpirító pedig nemcsak küllemével, de teljesítményével is elnyerheti bárki tetszését, hiszen hatféle pirítási fokozatával valószínűleg bármilyen ízlést képes könnyen kiszolgálni.

Plissé toaster

továbbiak
Ötvözni az érzelmeket és a praktikumot | Interjú Sacha Lakiccsal
design

Ötvözni az érzelmeket és a praktikumot | Interjú Sacha Lakiccsal

A francia Roche Bobois a high-end bútortervezés és forgalmazás világának egyik vezető szereplője, ahol minden bútordarab a tervezők és a gyártók szoros együttműködéséből születik. A márka egyik designere a szerb származású Sacha Lakic, aki a Solinfo Group meghívására érkezett a budapesti Roche Bobois Flagship Store-ba. Megkérdeztük, hogy hogyan lett designer,
Nemes Nagy Ágnes szavaival ringat el Дeva a legújabb klipjében
lifestyle

Nemes Nagy Ágnes szavaival ringat el Дeva a legújabb klipjében

Néhány napja jelent meg az Emilyen, Takács Dorina legfrissebb dala, aminek szövege mellett a videójára is többen felfigyeltek. A dal különlegessége, hogy az egyik legjelentősebb magyar női irodalmi alkotó, a Kossuth-díjas költő és esszéista, Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójára készült. A 'Kerti tó' című gyermekverset a Дevától megszokott, folktronikus
A föld alatt interjúzott Zelenszkijjel David Letterman
lifestyle

A föld alatt interjúzott Zelenszkijjel David Letterman

A legendás amerikai tévés Kijevbe utazott, hogy titokban egy  metróaluljáróban interjúvolja meg az ukrán elnököt. Hétfő óta nézhető a Netflixen David Letterman My Next Guest Needs No Introduction című beszélgetős műsorának új epizódja, amihez az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel interjúzott. „Soha nem csináltam még ilyet” – mondja Letterman a műsor trailerében,