fbpx
Nyomj Entert

Design Világnap a diverzitás jegyében

Idén a FISE galériájában rendezi meg a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) és a Budapest Design Week (BDW) Design Világnapi eseményét: június 29.-én kiállítás és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket.

Az idei év központi témája a diverzitás, melyet az ötletgazda World Design Organization határozott meg. Ennek jegyében a közreműködő designerek és szervezetek a munkájuk, a társadalmi sokféleség és az inkluzivitás közötti kapcsolatokat vizsgálják. A FISE galériában ehhez kapcsolódóan egynapos, pop-up kiállítás helyezi kontextusba az ipari formatervezés és a diverzitás, valamint az inkluzivitás témáit, bemutatva néhány hazai alkotó és stúdió a témában készült munkáit. 

A galéria másik programja egy kerekasztal-beszélgetés lesz, ami a New European Bauhaus (NEB) kezdeményezéshez kapcsolódik, melynek célja élhető, befogadó, minőségi élményekre, esztétikai standardokra épülő és mindenki számára megfizethető, fenntartható, a körkörös gazdaságot alapul vevő európai életforma közös létrehozása.

A World Industrial Design Day, azaz a Design Világnap a World Design Organization (WDO) kezdeményezésére jött létre. Célja az ipari formatervezésről szóló párbeszéd elősegítése, a téma iránti nyitottság növelése és a szakterület sokféleségének bemutatása. A budapesti programsorozat együttműködő partnere a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesülete (FISE), a rendezvénynek pedig a galériájuk ad otthont.

Részletek hamarosan a Budapest Design Week weboldalán olvashatók.

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük