Együtt a fenyők ölelésében | A Balaton kapujában vár a Pine Weekendhouse

Együtt a fenyők ölelésében | A Balaton kapujában vár a Pine Weekendhouse

A házigazdák szavaival élve – “alig 50 percre Budapesttől“, a Balaton északi kapujában szólítja meg a pihenni vágyókat a tökéletesen megkomponált, de mégis a természettel együtt lélegző Pine Weekendhouse. A boutique vendégház, kinek kedve szerint egy közösségi tér vagy akár egy elkülönült privát hely, ahol a gasztronómia, a művészet és a balatoni életérzés kéz a kézben jár egymással. A Pine megálmodója, Molnár Dóra mesél nekünk a páratlan koncepcióról, és arról, hogy miért alkalmas ez a hely egy baby showerre és egy póker partyra egyaránt.


A balatonakarattyai Pine Weekendhouse nem véletlenül viseli több szempontból is a névadója szimbólumát: az elegáns, de mégis otthonos hangulatot közvetítő fenyő, ha kell hűsítő árnyékot vet, máskor pedig a természettel való szimbiózist biztosítja az ideiglenes lakók számára. Ezek a fák, mint rohanó világunk stabil szemlélői szolgáltatják azt a nyugodt és békés légkört, aminek segítségével minden vendég lelassulhat a valódi élmények megélésére, akár egy barátokkal töltött hétvégére látogat el, akár a családdal igyekszik elvonulni a világ elől. A Pine vendégházban a természetközeli, családias hangulat keveredik a fényűző miliővel, ahol egy valami igazán fontos: “jelen lenni és megélni a pillanatokat“.

Az örökzöld életérzés egyaránt közvetíti a bensőséges, ünnepi hangulatot, mint a vadregényes környezetet, így a vizuális anyagokban és a szobák elnevezésében egyaránt visszaköszön a fenyő motívum – amihez nagyban hozzájárul a kertben lévő nyolc darab ősfenyő jelenléte is. Éppen ezért a fővárostól alig egy órára, a 71-es útról letérve egy igazi oázisba csöppenhetünk, ahol kizárólag mi magunk vagyunk. “A pandémia alapjaiban változtatta meg a társasági életünk helyszíneit és ezek a terek körülöttünk mind átformálódtak. Az otthonunk vált a legfőbb szociális színtérré, ahol egyedül, de mégis együtt lehetünk. A Pine Weekendhouse ezt a gondolatiságot viszi tovább, ez a hely egy kis elzárt buborék, ahol azt szeretnénk, hogy az ide érkező vendégek a legteljesebben tudják megélni a közös pillanatokat a szeretteikkel.”

Éppen ezért egy kedvező alternatíva azok számára, akik egy saját nyaralóra vágynak, de annak nehézségei nélkül, hiszen a Pine egy kellemes családi üdülő, szállodai komfort szolgáltatásokkal felruházva. “A póker készlettől a diavetítőig minden a rendelkezésünkre áll, mindenkit várunk, akár négylábúakat is, szóval arra a kérdésre, hogy ki a valódi célközönségünk azt válaszolnám: mindenki, aki kicsit más dologra vágyik, aki mer kimozdulni, és aki financiálisan meg is teheti, hogy kilép a klasszikus balatoni szálláshely prekoncepcióiból.” A vendégház diverzitását kiválóan tükrözi a szolgáltatások és a látogatók igényeinek sokfélesége, akik között egyaránt megfordulnak kisebbek, kiknek kényelmükről koruknak megfelelő játékokról, igény szerint animátor gondoskodik, és nagyobbak akik pedig lazíthatnak egy koktéllal a honesty barban vagy egy izgalmas meccs nézés keretében a teraszon. A Pine továbbá egy kisebb társaság erejéig rendezvényeknek is otthont nyújt, legyen szó 80. születésnapról vagy egy babaváró ünnepségről.

Belsőépítészeti szempontból is érdemes megközelíteni az egyedi tereket: a szobák kialakítása száz százalékban a házigazdák ízlését tükrözik, amiben Szűcs Ildikó lakberendező segítkezett. Az enteriőrben a régmúlt keveredik a jelennel, ahol egyaránt helyet kap a BB Italia ikonikus Camaleonda kanapéja és a káptalantóti piacon vásárolt rusztikus utazóláda is, a falakat pedig Barabás Zsófi, Csató József, Fischer Judit, Keserü IIona és Szinyova Gergő képzőművészeti alkotásai díszítik. A hely kulináris, formatervezői és művészeti sajátos perspektívája azért is ennyire domináns, mert Dóra a FELIX Kitchen&Bar művészeti koordinátora, ahol az AQVA különterem periódikusan megújuló művészeti kiállításait szervezi.

Hasonlóan az AQVA-hoz, mint edukációs színtérhez, itt is igyekszünk megmutatni a képzőművészet fontosságát, rávilágítva arra, hogy hogyan lehet együtt rezonálni alkotásokkal, miközben azok nélkülözhetetlen résztvevőivé válnak a mindennapjainknak. “


A Pine Weekendhouse talán ennek az összetett látásmódnak köszönheti, hogy idén jelölést nyert az ELLE Decoration International Awards díjra, ahol a szakmai zsűri az ország legjobb enteriőreit válogatta össze.

Viszont nem csak a szemnek kimagasló élmény a vendégház, hanem az ízlelőbimbóknak is, a helyi termékek jellegzetessége és a kimagasló minőség találkozása igazi gasztronómiai játékra invitálja a vendégeket: “Számunkra a balatoni íz minden, ami a szezonalitást jelenti.” A Pine nemcsak a kényelemben kínálja az otthonosságot, hanem az ízekben is, hiszen a reggeliket a Culinaris termékei közül válogatja, kifejezetten ügyelve a helyi és magas minőségű külföldi termékekre, szezonális alapanyagokra a vendégek igényeinek megfeleően. A Pine a Culinarissal együttműködve, ezenfelül  olyan nem mindennapi szolgáltatásokat is biztosít, mint például a bevásárlás, hogy a házba érkezve várjanak a behűtött rozék és limonádék, vagy az idény szerint összeállított menü, ami akár egy közös főzés keretében is elkészíthető a teraszkonyha bográcsában vagy Big Green Egg kerti grillsütőjében.

A vendégház a nyár végével sem búcsúzik, hiszen a fűtött medence, a szauna és a kora őszi kirándulások kimagasló élményt nyújtanak egészen október végéig, ahol egy aktív pihenéssel készülhetünk fel a következő szorgalmas időszakra.

Fotók: Barbay Csaba
Balogh Kata
Molnár Dániel

Pine Weekendhouse | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Pár perc béke egy doboz jeges teával – Calm Tea
branding

Pár perc béke egy doboz jeges teával – Calm Tea

Bárki, aki egy kicsit is elmerült a kínai teakultúra világában, tudja, hogy olyan téma ez, amit nehéz lenne egyetlen gondolatba sűríteni. Ugyanakkor fémdobozba talán lehet – gondolta Kövecses Olivér, majd minden tudásával és lelkesedésével megalapította a Calm Teát. A csésze tea nem csak néhány rügy és levél forró vízzel leöntve – egy
Oroszország nélküli többpólusú világ fog létrejönni – interjú Vigóczki Mátéval
community

Oroszország nélküli többpólusú világ fog létrejönni – interjú Vigóczki Mátéval

Nyugati szankciók súlyos következményekkel, hadműveleti sikerek részbeni hiánya, irreális szuperhatalmi vágyak, szűkülő mozgástér. Többek között ezekről beszélgettünk az orosz-ukrán háború mentén Vigóczki Máté György Oroszország-szakértővel. Fél éve tart Oroszország agressziója Ukrajna ellen. Az oroszok általános offenzívát indítottak, majd visszavonultak bizonyos területeken. Az utóbbi időben a Donbaszra koncentráltak, ahol eredményeket értek
Klasszicizmus és modern elegancia találkozik ebben az ukrajnai fagyizóban
east

Klasszicizmus és modern elegancia találkozik ebben az ukrajnai fagyizóban

Ez a futurisztikus hangulatú fagyizó Odesszában nyitotta meg kapuit, nem sokkal az orosz-ukrán konfliktus kezdete előtt. Pár hét működés után az ablakokat deszkákkal borították be, majd sokáig nem tudták, valaha újra kinyithat-e a hely – egészen mostanáig. Íme, a TAIU! A TAIU vagy „ТАЮ” kifejezés ukránul azt jelenti „olvadok”, ami a