Elegancia madártánccal fűszerezve | JT Grupa Architects

Elegancia madártánccal fűszerezve | JT Grupa Architects

A belsőépítészet nemcsak a dekorációról és a passzoló bútorok kiválasztásáról szól, hanem arról, hogyan lehet élő környezetté varázsolni egy teret. Fontos, hogy az enteriőr személyiséget kapjon, hiszen így lesz egyszerre ízléses és életteli. Ezt érezhetjük, ha megpillantjuk a lengyel JT Group új, varsói tervezését is, amelyben diszkréten kísér végig minket a halovány térben az eklektika.


Ahogyan a szirupos címadás is mutatja, a gyönyörű powiślei lakás hiába képviseli az előkelőséget minden négyzetméterében, mégis megbújik benne valami apró bohémság. A letisztult enteriőrt erősen megtöri az óriás „madárlepte” tapéta, ami dominánsan tornyosul a nappali fölé – de a fűszer mégis a részletekben rejlik. Az eltérő árnyalatok, formák és anyagok korstílusokon átívelő játéka bármilyen meglepő módon is, óriási összhangot teremt. Úgy extravagáns, hogy közben egy cseppet sem hivalkodó.

A konyha és a nappali egy térben található – bár egy kis csavarnak köszönhetően ez nem feltétlenül érezhető. Az egybenyitás optikailag nagyít, viszont a helyiségek a sajátos keretezésnek köszönhetően mégis elkülönülnek egymástól. Ebből fakadóan a tér halmozott rendeltetése ellenére sem tűnik zsúfoltnak, sőt praktikus megoldások varázsolják még kellemesebbé az enteriőrt. Ilyen például a konyha festett törtfehér tölgyfával bevont pakolótere, ami elrejti a tárolókat és a konyhai eszközöket a szem elől. A letiszult összhatást az arabescato corchia márvány töri meg, ami a luxusotthonokból elmaradhatatlan konyhaszigeten köszön vissza. Bohókás elemnek tűnhet az amerikai niche márka, az Alex Allen lámpája is, amit a tervezők kifejezetten ehhez a projekthez készíttettek.

Az étkezőn áthaladva a nappaliba vezet az utunk, ahol az olasz márkák gyönyörű bútorai mellett kézműves termékek képviseltetik magukat. A klasszikus érzetet megtartva a homokszínek, a bézs és a szürke árnyalatai lengik be a szobát, ami alól csupán két elem kivétel. A lakás kétségkívül leglátványosabb fala a nappaliban található: a madármotívumos Phillip Jeffries tapéta ikonikus eleme a térnek, de fontos megemlíteni az azt kiegészítő bordó bársonykanapét is. Az elsőre talán harsánynak tűnő duó kifinomultan uralja a nappalit.

A lakás egy varsói bérházban található, így akarva-akaratlanul képviseli annak történelmi szellemét és romantikáját. A JT Grupa Architects tervezői éppen ebből kiindulva idézik a régi bérházak jellegzetes díszítőelemeit, például a folyosón található csempéket.

A privát zónákban, mint a hálószoba vagy a fürdő, fontos szerepet kap a funkcionalitás: márványból készült csempe, optikai játékok és olasz bútorok folytatják tovább az eklektika táncát. Utóbbiakhoz közé tartoznak a Poliform és a Pentalight termékei.  

JT Grupa Architects | Web | Instagram


Fotók: ONI studio
Forrás: Design Alive

továbbiak
Európa legerősebb hadseregének születése
strategy

Európa legerősebb hadseregének születése

A lengyel hadsereg fejlesztése már az orosz-ukrán háború előtt is a régió biztonságpolitikájának egyik legfontosabb eleme volt, az elmúlt hat hónapban pedig Varsó hatalmas fejlesztéseket jelentett be: a lengyel kormány Európa egyik legerősebb hadseregét építi fel. A tavaszi becslések szerint Lengyelország eddig 48 milliárd dollár összértékben vásárolt fegyvereket, de ez
Közép-Európát teljesen újra kellene szervezni—interjú Pavlo Klimkinnel
strategy

Közép-Európát teljesen újra kellene szervezni—interjú Pavlo Klimkinnel

A volt ukrán külügyminiszter szerint egy sikeres Ukrajna veszélyt jelent Putyin ideológiájára, Magyarországnak empatikusabbnak kellene lennie, új együttműködési alapra lenne szükség Közép- és Kelet-Európában, és egy valódi orosz társadalom kellene, de jelenleg csak felelőtlen oroszok sokaságát látjuk. A Hype&Hyper exkluzív interjúja. Vlagyimir Putyin nemrég Mariupolba látogatott. Vajon jövőre is
Kívül-belül food design #5 – húsvéti csemegék
lifestyle

Kívül-belül food design #5 – húsvéti csemegék

Akár tartod a húsvét előtti böjtöt, akár nem, abban talán mind egyetértünk , hogy az ünnepkor asztalra kerülő finomságokra megéri várni. Nemzetközi konyha ide vagy oda, a hagyományos ételek jelenléte ma is gyakori, és számtalan hazai manufaktúra, termelő készít olyan csemegéket, amik illenek az ünnepi menüsorba. Eredeti receptúra szerint vagy egy