Élénkek és energikusak: az év színei 2023-ban

Élénkek és energikusak: az év színei 2023-ban

Igazi diadalmenetet járt be idén a Pantone 2022-es év színe, a Very Peri – milyen árnyalatok árasztanak majd el minket jövőre?

Minden évben hatalmas várakozás előzi meg a következő év színeinek bejelentését. Ha nem is kell őket szentírásnak venni, arra mindenképp jók, hogy nagy vonalakban előrevetítsék a jövő évi lakberendezési, belsőépítészeti trendeket. Az utóbbi években már az összes nagyobb, ezekkel foglalkozó vállalat emelte a tétet és valósággal versengenek azon, ki jelenti be hamarabb az eredményeit. Amit részben az attól való félelem inspirál, hogy véletlenül többen is nagyon hasonló színt kiáltanak ki, és gyorsan kínossá válik a kreatívnak szánt marketingkampány. Tavaly épp ez történt: a Behr, a Benjamin Moore, a Sherwin-Williams és több kisebb cég is egy nagyon hasonló, természetközeli, világos zöld színt tett meg a következő évének főszereplőjévé. Óriási volt a felfordulás, és egyértelműen PR-katasztrófának tűnt a helyzet.

A meglepetés ereje

Erre húzott egy váratlan lapot a verseny legismertebb szereplője, a Pantone, aki a megnyugtatás helyett a kíváncsiságot és az energiát helyezte előtérbe, és Very Peri néven egy teljesen új, élénk lila árnyalatot hozott létre, majd tette meg 2022 színévé. Igazuk is lett: a szín azóta rengeteg helyen feltűnt már. Nem csoda, hogy a 2023-as évet már senki sem óvatoskodja túl: igyekeznek olyan színt választani, ami jelenleg felfelé ível a trendek között, de azért valamennyire meglepő is. Hagyományosan a Pantone leplezi le utoljára, az év végén a választottját, de előzetesen megjelentettek egy trendriportot a 2023 tavaszi-nyári szezon uralkodó színeiről. Listájukat a London Fashion Weeken felvonultatott ruhákból készített statisztikára alapozták.

A Pantone szerint jövő tavasszal és nyáron ezek lesznek a legnépszerűbbek:

-       PANTONE 17-1563 Cherry Tomato

-       PANTONE 16-1544 Persimmon

-       PANTONE 14-1140 Iced Mango

-       PANTONE 12-0643 Blazing Yellow

-       PANTONE 16-0229 Titanite

-       PANTONE 16-6230 Andean Toucan:

-       PANTONE 14-4122 Airy Blue

-       PANTONE Electric Blue Lemonade

-       PANTONE 17-3020 Spring Crocus

-       PANTONE 16-2122 Pink Cosmos

-       PANTONE 13-4201 Oyster Mushroom

-       PANTONE 14-6011 Grayed Jade

-       PANTONE 12-0912 Tender Peach

-       PANTONE 17-1230 Mocha Mousse

-       PANTONE 19-3954 Bluing

Fotó: Backdrop

Ezek pedig az eddig bejelentett 2023-as év színei:

-       Sherwin Williams: Redend Point (púderes piszkos rózsaszín)

-       Backdrop: Yellow Orange (világos narancssárga)

-       Benjamin Moore: Raspberry Blush (málnapiros)

-       Dulux: Wild Wonder (zöldessárga)

-       Behr: Blank Canvas (törtfehér)

Fotó: Dulux

Nyitókép: Benjamin Moore

továbbiak
Egy hely, ahol a fúzió nem konfúzió | Costes Izakaya
lifestyle

Egy hely, ahol a fúzió nem konfúzió | Costes Izakaya

Az előkészítő munkát követően szélesre tárta kapuit Budapest legújabb, izgalmas fúziós helye, a Costes Izakaya az Október 6. utcában. A leginkább klasszikus fine dining helyeiről ismert cégcsoport nem titkolt célja, hogy a fesztelen, könnyed hangulatú hellyel szélesebb körben tegye elérhetővé magasminőségű gasztronómiáját, lebontva ezzel azt a “feszes” előítéletet, hogy a
Ismét Kelet-Európa ritmusa Budapesten!
lifestyle

Ismét Kelet-Európa ritmusa Budapesten!

A Budapest Showcase Hub október 19. és 21. között immár hetedik alkalommal hozza el a legújabb és legizgalmasabb kelet-európai előadókat Budapestre. Nappal zenei szakemberek beszélgetéseit hallgathatjuk meg a Fészek Klubban, este pedig hazájukban sikeres előadók zenéire táncolhatunk különböző klubokban és helyszíneken a Balkántól a Baltikumig terjedő felhozatalra. Részletes program itt.
Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája
east

Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája

A NATO keleti szárnyának egyik kritikus területe a Balti térség, különösen az orosz-ukrán háború kitörése óta. A Hype&Hyper élő közvetítéssel fog jelentkezni a hamarosan kezdődő 2022-es Rigai Konferenciáról, a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai eseményéről. A minden évben megrendezett kül- és biztonságpolitikai találkozót, a Rigai Konferenciát, idén október 21-én és 22-én