fbpx
Nyomj Entert

Elhagyatott gyárból stílusos szórakozóhellyé alakult át ez a bukaresti épület!

Egyre több európai nagyvárosban találkozhatunk olyan vendéglátóegységekkel, melyeket rossz állapotban lévő, korábban ipari célokra használt épületekben alakítanak ki. Ez a konstrukció több szempontból is előnyös, hiszen a sokszor évek óta üresen álló terek újból élettel telnek meg, miközben megmaradhat a nagy múltra visszatekintő gyárak eredeti struktúrája. A bukaresti Platforma Wolff Bar esetében is ennek a különleges kihívásnak szerettek volna eleget tenni az Apio Studio építészei, akik egy, a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő modern szórakozóhelyet hoztak létre.

A klubba belépve először a bárban találjuk magunkat. Ez az épület fő attrakciója, hiszen a vörös márványburkolat és a rozsdamentes acélpolcok mögött megbúvó LED-csíkok rögtön a bárpultra irányítják a vendégek tekintetét. A tánctér néhány lépcsővel lejjebb helyezkedik el, és szinte teljesen elkülönül a többi szobától. A klubélmény fokozása érdekében a mennyezetet különleges hangtechnikával, a betongerendákat pedig RGB vezérlésű fénycsövekkel látták el. A mellékhelyiségeket és a vizesblokkot fehér csempével fedték le, valamint egy titokzatosságot sugalló fekete függönnyel választották el a másik két területtől.


Az enteriőr kialakítása során a legfontosabb szempont a kellemes, barátságos hangulat megteremtése volt úgy, hogy a már létező szerkezeti elemek tökéletesen illeszkedjenek az új környezethez. A mikrocement padló valamint a szürke falak kombinációja neutrális megjelenést kölcsönöz a helységeknek, amelyeket a speciális világítás és a stílusos díszítőelemek tesznek barátságossá és meghitté.


Platforma Wolff Bar | Web | Facebook | Instagram
Apio Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük