Elhagyatott gyárból stílusos szórakozóhellyé alakult át ez a bukaresti épület!

Elhagyatott gyárból stílusos szórakozóhellyé alakult át ez a bukaresti épület!

Egyre több európai nagyvárosban találkozhatunk olyan vendéglátóegységekkel, melyeket rossz állapotban lévő, korábban ipari célokra használt épületekben alakítanak ki. Ez a konstrukció több szempontból is előnyös, hiszen a sokszor évek óta üresen álló terek újból élettel telnek meg, miközben megmaradhat a nagy múltra visszatekintő gyárak eredeti struktúrája. A bukaresti Platforma Wolff Bar esetében is ennek a különleges kihívásnak szerettek volna eleget tenni az Apio Studio építészei, akik egy, a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő modern szórakozóhelyet hoztak létre.

A klubba belépve először a bárban találjuk magunkat. Ez az épület fő attrakciója, hiszen a vörös márványburkolat és a rozsdamentes acélpolcok mögött megbúvó LED-csíkok rögtön a bárpultra irányítják a vendégek tekintetét. A tánctér néhány lépcsővel lejjebb helyezkedik el, és szinte teljesen elkülönül a többi szobától. A klubélmény fokozása érdekében a mennyezetet különleges hangtechnikával, a betongerendákat pedig RGB vezérlésű fénycsövekkel látták el. A mellékhelyiségeket és a vizesblokkot fehér csempével fedték le, valamint egy titokzatosságot sugalló fekete függönnyel választották el a másik két területtől.

Fotók: Sabin Prodan

Az enteriőr kialakítása során a legfontosabb szempont a kellemes, barátságos hangulat megteremtése volt úgy, hogy a már létező szerkezeti elemek tökéletesen illeszkedjenek az új környezethez. A mikrocement padló valamint a szürke falak kombinációja neutrális megjelenést kölcsönöz a helységeknek, amelyeket a speciális világítás és a stílusos díszítőelemek tesznek barátságossá és meghitté.

Fotók: Sabin Prodan

Platforma Wolff Bar | Web | Facebook | Instagram
Apio Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Az Autizmus Világnapjára közös kollekcióval állt elő az Autistic Art és a Touch Me Not
community

Az Autizmus Világnapjára közös kollekcióval állt elő az Autistic Art és a Touch Me Not

Hamarosan debütál a Touch Me Not Clothing legújabb kollekciója. Az április másodikától elérhető 60 darabos pulóverkollekció különlegessége, hogy az Autistic Arttal közös kollaboráció eredményeként születhetett meg. Négyféle pulóverből összesen 15-15 sorszámozott darab készült, melyek megvásárlásából befolyt teljes bevétel húsz százaléka az Autistic Art Alapítványt illeti meg. A kampány arcai Simon
Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 1.
art

Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 1.

2022-ben újra a művészet körül forog minden Velencében, hiszen április 23-án startol az 59. Velencei Biennálé. Most induló sorozatunkban a régió és a nemzetközi színtér legizgalmasabbnak ígérkező projektjei közül mutatjuk be hétről hétre, hogy mi melyik kiállításokat, hivatalos kísérő eseményeket és pavilonokat várjuk legjobban. Tartsatok velünk, és az első részben
Kicsit retro, kicsit punk – Íme, a Look Back and Laugh könyvkiadó
grafika

Kicsit retro, kicsit punk – Íme, a Look Back and Laugh könyvkiadó

Kicsit retro, kicsit punk – Zoran Pungerčar ezt az életérzést a tipográfia és a rizo nyomtatás őszinte csodálatával társította, hogy létrehozza saját művészeti könyvkiadóját. A projekt kísérletező és szabad filozófiáját annak elnevezése is magában hordozza, a kiadó ugyanis egy Minor Threat dalból kapta a nevét. Íme, a Look Back and Laugh!