fbpx
Nyomj Entert

Ukrajna felejthetetlen belsőépítészeti csodái: Virgin Izakaya Bar Odesa

Nem tudunk nem gondolni Ukrajnára. Rendszerint írunk a tehetséges tervezők munkáiról, most azonban úgy tűnik, hogy minden értelmét vesztette. Bízunk abban, hogy ez nincs így, ezért szolidaritásunk jeléül szeretnénk minél több most veszélyben lévő munkát bemutatni! Ezúttal a kijevi székhelyű Yodezeen építész irodát emeljük ki: az alapítók, Artem Zverev és Artur Sharf csapatukkal a sajátos stílusokat és építészeti megoldásokat keresik minden projekt során – ahogy a második Virgin Izakaya Bar tervezésekor is. A japán étterem Kijev után Odesszában nyitotta meg kapuit, 2021-ben.

Az átalakítás során a japán esztétika elveit követték, azonban megőrizték az étterem helyszínéül szolgáló, műemlékvédelem alatt alló épület értékeit. Az 1900-ban épült létesítmény három szintjén kapott helyet az 560 négyzetméteres tér, melynek része többek között egy nyitott konyha, egy bankett-terem, de még egy titkos szoba is.

Természetes anyagokat használtak, és a Japán éjszakai élet hangulatából merítettek inspirációt. Ennek eredményeképpen a belső térben meghatározó a tradicionális vörös szín, a lakkozatlan fa, a fedetlen beton és persze a jellegzetes japán díszítőelemek. A titkos szobába, vagyis a bár rejtett társalgójába pedig fekete márványlépcsők vezetnek.

A mellékhelyiségeket mesterségesen öregített tükrök, kőből készült mosdókagylók és fémrács díszítik. Maga a fém és az étterem különböző pontjait beterítő fémháló egyszerre töltenek be dekorációs és térrendező funkciót.

Fotók: Andrii Shurpenkov

Yodezeen | Web | Facebook | Instagram
Virgin Izakaya Bar Odesa | Instagram

Forrás: ArchDaily


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük