Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 3.

Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 3.

Egy jó írás megjelenéséhez elengedhetetlen a jó téma, azonban ezen felül rengeteg utánajárás, kreativitás, elszántság és természetesen csapatmunka is szükséges. Hiszen azt a bizonyos izgalmas témát először fel kell ismerni, az interjúalanyokat sokszor le kell “vadászni”, szükség van szép fotókra, kreatív és egyedi illusztrációra, és még megannyi dologra, amelyek végül együtt alkotnak egy teljes egészet. A Hype&Hyper csapatának tagjai most arról mesélnek, hogy idén mely cikkeket volt a legemlékezetesebb elkészíteni!


Egy történet, amit jó lenne elmesélni – Majuli

Magával ragadó – azt hiszem ez jellemzi leginkább a Hype&Hyper hasábjain december közepén megjelent cikket és a mögötte rejlő történetet. Mert a cikket olvasva valóban magával ragad, beszippant Majuli szigetének csodája, ahol úgy élnek napról napra az emberek, hogy azt sem tudhatják biztosan, másnap lesz-e még talaj a talpuk alatt. A sziget süllyed, az emberek pedig ahelyett, hogy keseregnének sorsukon, boldogan alkalmazkodnak. A cikk főhőse, Zoltai András fotóművész igazán egyedit alkotott. Beilleszkedett egy távoli kultúra emberei közé, velük örült, velük szomorkodott a mindennapokban. A művész életfilozófiája, a csodálatos fényképek valami igazán különleges nyugalmat árasztanak az olvasóra. Mintha azt üzennék: ne izgulj, minden rendben lesz. A végén úgyis minden jó lesz.

Jámbor Flóra, fordító


Az illat és a zene ugyanazt a nyelvet beszélik – Filippo Sorcinelli, a pápa szabója látogatott Budapestre

Olaszország építészete, zenéje és művészete mindig is lenyűgözött: az olasz kultúra pedig Filippo Sorcinelli alkotói munkásságában mintha összesűrűsödne és multiszenzoriális élményekkel társulna. A pápa szabójaként is ismert parfümőr legújabb illatát a Károlyi-kert mellett meghúzodó 7scents parfümériában vehettük jobban szemügyre. A bolt erre a kis időre Filippo jellegzetes világát öltötte magára: orgonaszó kíséretében, fekete fóliával beborított falak között illatolhattuk meg a néhol nyugtalanító és medöbbentő parfümöket – ebben az egész történetben volt valami nem evilági, de mégis teljesen természetes. Az idei évben a komfortzónámon kívül eső interjúk voltak rám a legnagyobb hatással: Filippo Sorcinellivel beszélgetni pontosan ilyen volt, ahol a legközvetlenebb módon esett szó többek között a szakrális művészetről és a vallásról. A cikket pedig Gaál Dani analóg fotográfiái illusztrálják, amelyek nagyon kifejezően örökítik meg az esemény hangulatát.

Vikárius Réka, szerkesztő


Spiritualitás és csapatmunka a Leo Bistro új koktéljai mögött

Sok szép oldala van az írásnak, azonban az kétségtelenül a fénypontok közé tartozik, amikor egyszerre csodaszép, finom és izgalmas koktélokat „kell” megkóstolni egy cikk miatt. Nagyon szeretem, amikor egy projekt mögött jól átgondolt koncepció van, és a Leo Bisztró signature koktéljai esetében az itallaptól kedve a fotókon keresztül az utolsó összetevőig minden tökéletesen össze van hangolva.

Kovács-Vass Réka, olvasószerkesztő


„Semmit sem hozzáadni és semmit sem elvenni” | Grand Vin de Barnag

Tavasszal, viszonylag szigorú lezárások alatt kezdtem el a Hype-nál dolgozni, nem jártunk be az irodába, mindenki otthonról készítette az anyagokat. A nappalink legvilágosabb pontján, a karosszékemben kuporogva dolgoztam, és örültem, hogy a Hype cikkeknek hála legalább virtuálisan eljuthattam a régió legmenőbb pontjaira, ezek a történetek adták a napi élménymuníciót. Ilyen volt például Réka Szilágyi Bencével készült interjúja is, ami májusban került ki az oldalra. Akkoriban kezdtük el átalakítani a Hype Instagram storyjait, rengeteget foglalkoztam azzal, hogy a social media tartalmaink kedvet csináljanak a cikkek elolvasásához, és picit kiszakítsunk mindenkit a szorongós hétköznapokból. Ez volt az egyik első olyan anyag, amihez már az újratervezett grafikai elemeket használtuk, és higgyétek el, ha harmincszor nem olvastam el az interjút, akkor egyszer sem – idén biztos, hogy ezzel az insta storyval bíbelődtem a legtöbbet. Nagyon szerettem volna, hogy a követőink is azt érezzék, amit én a négy fal között. Azt éreztétek?

Győri Sári, social media manager


Az illat és a zene ugyanazt a nyelvet beszélik – Filippo Sorcinelli, a pápa szabója látogatott Budapestre

Nekem Filippo Sorcinelli új parfümjének bemutatója volt a kedvenc projektem. Nagyon izgalmas volt belelátni abba, hogy miként születik meg egy ilyen illat. Filippo személyisége ehhez még hozzáadott, és a bolt is, ahol ezt megmutatta. Fekete fóliával borított be mindent a bemutatótermében.

Gaál Dániel, fotós

továbbiak
Egy új korszak alapkövei - az ONYX Műhely Alapozás-sorozata
east

Egy új korszak alapkövei - az ONYX Műhely Alapozás-sorozata

Amikor pár hónappal ezelőtt az ONYX falain belül megszületett a Műhely és az Alkotói Közösség koncepciója, nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint újraírni mindazt, ami a fine diningról és az ONYX-ról a szakma és a nagyközönség fejében él. Bár sokan megkérdőjelezték, vajon hol lesz mindennek a kifutása, a
Játék a fényekkel – különleges világítást kapott a wilanówi palota kertje
art

Játék a fényekkel – különleges világítást kapott a wilanówi palota kertje

A tél beköszöntével a napfényes órák száma sajnos egyre csökken. A karácsonyhoz közeledve az utcák és a parkok ünnepi díszbe öltöznek, ám a szilveszter utáni hónapokban ismét nehéz rávenni magunkat, hogy a hideg időjárás ellenére is kimozduljunk otthonunk melegéből. A lengyel főváros azonban ebben az időszakban is szeretne kedvet csinálni
Téli menedékek a hó birodalmában | TOP 5
architecture

Téli menedékek a hó birodalmában | TOP 5

Mai válogatásunkban olyan kabinokat és természetközeli szállásokat gyűjtöttünk össze, amiknek kifejezetten jól áll a hófödte táj. Közelükben pedig sí-és túraútvonalak várják a téli sportok kedvelőit. Szomszédainktól kezdve Skandináviát és Chilét is érinti a gyűjtésünk. Vardehaugen | Norvégia A fekete, asszimetrikus kunyhó az alpesi erdő mélyén, Lillehammer közelében található. Formáját a hófödte