fbpx
Nyomj Entert

Es Devlin erdőt telepített a londoni Somerset House udvarába

Nem csupán Bécsben és Riehenben vette át az utóbbi időkben a teret a természet egy-egy kulturális intézményben: a London Design Biennale keretein belül június 27-ig látogatható a Somerset House belső udvarának különleges erdőinstallációja.

Es Devlin látványtervező, aki többek között Beyoncé és Kanye West számára is tervezett már színpadi installációt, a London Design Biennale idei művészeti vezetőjeként rendhagyó projektet valósított meg a brit fővárosban. A biennálé idején a Somerset House udvarán általában különböző országok pavilonjai sorakoznak, idén azonban „Forest for Change – The Global Goals Pavilion” címen egy négyszáz fából álló installációval találkozhatunk. Devlin szerint ahogyan az irodalmi művekben, úgy itt is az átalakulás terét jelképezi az erdő.

A különleges térben az Egyesült Királyság és Észak-Európa huszonhárom különböző őshonos faja alkot egységet. A Project Everyone ügynökséggel közösen megvalósult projekt az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatban megfogalmazott céljairól is informálja a látogatókat. A biennálét követően a fákat a város különböző pontjain fogják elültetni.

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük