fbpx
Nyomj Entert

Faház a Balti-tenger egy apró szigetén

A Project Ö névre hallgató kabinegyüttes egy kis finn szigeten kapott helyet. Ez a meghitt nyaralókomplexum a teljes kikapcsolódást és kiszakadást ígéri.

Kimitoön egy nagy sziget Finnország délnyugati partján, amelyet több tucat kisebb sziget vesz körül. Ezek egyike ad otthont a nemrégiben elkészült, meghitt Project Ö ( az „Ö” svéd nyelven szigetet jelent) nevet viselő kabinoknak. A komplexum több faházból áll össze, amelyeket Aleksi Hautamäki, a BOND kreatív stúdió alapítója tervezett.

A kabinok kialakítása a finn szigetcsoport hagyományos esztétikája előtt tiszteleg: jellegzetes tetővel, hosszú, kiterjesztett ereszcsatornával és függőleges burkolattal rendelkeznek. A kabinok alaprajza hosszú és keskeny, ami lehetővé teszi a nagy ablakfelületek kialakítását és változatos kilátást is biztosít. A tervek elkészítésekor az elsődleges cél az volt, hogy a lehető legkevesebb helyen a lehető legtöbb funkció férjen el: így minden tér kisebb alapterülettel rendelkezik, de anélkül, hogy ez a kényelem vagy a funkcionalitás kárára válna. A két épület együtt összesen hetven négyzetméternyi alapterületű, mégis tíz felnőtt is kényelmesen tud pihenni bennük.

A sziget teljesen önellátó, napenergiát használ és szűrt tengervíz biztosítja az ivóvizet. A kabinok is teljesen felszereltek, saját padlófűtéssel és szaunával is rendelkeznek.

Fotók: Marc Goodwin

Forrás: Archdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük